Cheesecake

Cheesecake! Min nye yndlingskage!

DoodleMor Mit madværksted 3 Comments

… bare duften, smagen, den cremede konsistens, den sprøde bund… alt er lækkert i en cheesecake! Derfor har jeg lige nu udnævnt denne type kage til YNDLINGS!

Derfor har jeg også været nødt til at lære at lave dem selv. Det er jo ikke en kage, du bare kan købe hos en almindelig dansk bager.

Min svoger er amerikaner og hans far er genial til at lave cheesecakes. Så da den seneste skulle bedømmes, var jeg spændt på vurderingen.

Heldigvis var min svoger meget begejstret og mente, at den kunne jeg godt være bekendt at servere for kendere af cheesecakes, herunder hans far. Så nu leder jeg hele tiden efter nye skønne opskrifter!

Her kan du se to af min yndlingskager, som begge har et friskt tvist med frugt:

Min “alleryndlingste” kage

Det tager ret lang tid at lave denne kage, så lav den dagen før du skal bruge den.

Men det du helt praktisk skal lave tager faktisk ikke så lang tid ca en times tid. Men kagen skal bage i knap halvanden time og køle af i samlet 5 timer.

I dag har mine kolleger så nydt denne skønne kage! Det var dejligt at forkæle dem med denne vidunderlige cheesecake!

Jeg er ikke så glad for at koge karamel og synes det er vildt svært! Derfor har jeg lært af de dygtigste tv-kokke, at man gerne må snyde lidt, inden man skal på tv. Nu er det her godt nok ikke tv, men tæt nok på!

Så jeg har ikke selv kogt karamellen, men købt den færdig (Dulce Leche) lige til at røre op med havsalt og smøre den på!

Bare et lille stykke gør både din sjæl og mave glad!

Aftenhygge!

Aftenhygge!

Opskriften 

Her finder du opskriften: Vaniljecheesecake med Oreobund og forførende saltkaramel

Min nye ynglingskagebog er Copenhagen Cakes

Min nye ynglingskagebog er Copenhagen Cakes

Her kan du finde opskriftbogen, som har været med til at åbne mine øjne for disse lækre kager: Copenhagencakeshop

Her er også to de andre lækre cheesecakes, som ikke bliver bagt, og som er super nemme at lave:

De er geniale at bruge som eftermiddagskage efter en brunch. Vi lavede dem til vores fødselsdagsbrunch i foråret. De var et stort hit hos familien!

Tip: Husk altid at slikke rørepindene!

Cheesecakedej smager vidunderligt!

Cheesecakedej smager vidunderligt!

Cheesecakedej smager vidunderligt!

Cheesecakedej smager vidunderligt!

God bagelyst!

Hvis du drømmer om en bestemt cheesecake, så fortæl mig om det, og så kan det være at jeg kan trylle en opskrift frem!

Fortæl mig gerne om din yndlingskage! It’s only fair to share!

Kagelige hilsner fra DoodleMor

Comments 3

  1. Jeg laver altid den nemmeste cheese-cake ever, som min svigerinde har anbefalet. Den findes i Nigella Ekspres kogebogen (Nigella Lawson) og skal ikke bages, men laves i god tid – og helst dagen før. Smager vildt godt og så let at selv en ikke-kagebager som mig, kan lave den uden det går galt.
    Måske opskriften er på nettet, ellers anbefaler jeg at du låner bogen på biblioteket (den er nemlig udsolgt fra forlaget i DK). Kh. Birgitte

    1. Post
      Author

      Fedt tip! Tusind tak, Birgitte!
      Jeg har den kogebog, den er SÅ god! Hendes cheesecake må klart blive den næste i rækken!
      Er sikker på, at den kan blive en del af yndlingssamlingen ?
      Kh Lone / DoodleMor

  2. Pingback: Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave? | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.