Opskrift på kransekage

Til ca. 8 personer.

Det skal du bruge:

Til kransekagedejen:
400 g. ren rå marcipan
110 g. flormelis
30 gr. past. æggehvider / 1 æggehvide

Sådan gør du:

  1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen – gerne i en røremaskine.
  2. Tilsæt de past. æggehvider lidt ad gangen til massen er ensartet.
  3. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 2 timer – gerne op til 24 timer.
  4. Rul dejen ud i to lange stænger. Brug lidt flormelis til at rulle i, hvis det klistrer lidt.
  5. Hver stang trykkes let ned på den halvdel, der vender mod dig selv, så der dannes en blød trekant af stangen.
  6. Skær stængerne i henholdsvis 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm, 16 cm osv. til dejen er brugt op – og husk en kugle til toppen.
  7. Form stængerne til ringe, tryk dem lidt flade og kom dem på en bageplade, gerne med lidt afstand.
  8. Bag ringene i en 200 grader varm ovn i 12 – 14 min. til de er let gyldne. (180 gr. varmluft)
    – gerne med en ekstra bageplade under den kagerne ligger på.
  9. Lad ringene køle af.
Kransekagen er lige bagt

Kransekagen er lige bagt


Glasuren:

50 g. sigtet flormelis
20 g. past. æggehvider

  1. Pisk flormelis og æggehvider til det er luftigt og kridhvidt og kom glasuren i en sprøjtepose.
  2. Pynt ringene – lad glasuren tørre lidt.
  3. Stabl ringene til en kransekage – brug lidt glasur som lim.
  4. Pynt gerne kransekagen med en lille smule glitter i form af serpentiner eller lignende.

Nyd den sammen med bobler og godt selskab!

 Se Mette Blomsterberg bage kransekage.

Rigtig god bagelyst!


Lad dig inspirere:

Kransekagen og champagnen

Kransekagen og champagnen

DoodleMorOpskrift på kransekage

Comments 2

  1. Pingback: Planlægning af Nytårsaften | DoodleMor

  2. Pingback: Nytårsmenuen | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *