Brunsviger

Opskrift: Luksusagtig brunsviger

DoodleMor Blogindlæg, Mit madværksted 5 Comments

En klassisk dansk brunsviger er noget jeg har store følelser for! “Kagesmovsende uden dårlig samvittighed overfor kalorierne følelser”!

Det er en af de kager, som uden tvivl hører til i NEED TO EAT-kategorien!

Den kan enten nydes alene i egoistiske stykker fra bageren eller i store mængder sammen med andre. Jeg er til begge løsninger!

Her får du en opskrift til en hel bradepande, og NEJ, det er ikke for meget!
Der er aldrig for meget brunsviger! Men du bør nok dele med andre, når først du har bagt denne her! (Dette gælder kun, hvis du bruger opskriften her i januar…you know)

Opskrift på brunsvigerdej

  • 50 gr. gær
  • 50 gr. sukker
  • 5 gr. salt
  • 1 æg
  • 250 ml. mælk
  • 50 gr. smør
  • Ca. ½ kg mel

 Sådan gør du: 

  1. Varm mælk og smør til stuetemperatur. (Skær gerne smørret i mindre stykker, så det kan nå at smelte sammen med opvarmning af mælken)
  2. Smelt gæren i sukker og salt og tilsæt straks herefter æg og rør ud.
  3. Tilsæt den lune mælk med smør og rør rundt.
  4. Tilsæt ca ¼ del af melet og rør rundt.
  5. Kom forsigtigt mel i lidt efter lidt, indtil du ikke længere kan banke/røre dejen sammen med håndkraft i skålen mere.
  6. Tag en god håndfuld mel ud på bordet og vend dejen ud herpå, kom nu en god håndfuld mel ovenpå dejen og pak dejen sammen og bank den ud igen og pak den sammen på den anden led så alt melet på bordet er brugt.
    Hvis du er “røremaskinetypen”, så kører du bare dit eget løb fra punkt 2-7. Du ved hvad, jeg mener! DoodleMor
  7. Ælt kort dejen til en rund kugle.
  8. Kom lidt mel i bunden af skålen og læg dejen i skålen.
  9. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.

Snask til brunsviger 

( Til 1 stor bradepande)

250 gr. smør

350 gr. brun farin

2 spsk. sirup

1/2 pose cremepulver

1 dl. mælk

 

  1. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde
  2. Sluk for varmen og tilsæt cremepulver og mælk
  3. Rør rundt til cremepulveret er rørt ordentligt ud.
  4. Lad det køle af.

Kagen samles

Rul dejen ud og læg den i den bradepande med bagepapir. Brug fingrene til at prikke huller rundt i dejen. Kom massen på den udrullede dej, når denne har hævet i ca. 15 minutter.

Lad den hæve i yderligere 15 minutter.
Når dejen er fuldt hævet, drysses et fint lag brun farin ud på brunsvigeren.


Bages ved 200-225 gr.  i 8 -10 minutter til sukkeret er smeltet og bunden er gennembagt (tjek). Den skal føles blød og må ikke blive sprød.

 Nyd kagen i godt selskab! Enten dit eget eller andres! Sæt i gang!

Du kan også trylle brunsvigeren om til en kagemand på kun 10 minutter:

Brunsviger

Brunsviger

Rigtig god bagelyst! Kagelige hilsner fra DoodleMor

Hvis du have mere fra mig, så følg mig her:

Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt
Pinterest – Min kreative opslagstavle
Instagram – Billeder af livet i vores familie!
Bloglovin – Tips om nyt på bloggen

Comments 5

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Hej Maj-Britt.

      Det er det, man bruger til at lave lagkagecreme.

      Du laver ikke en creme og blander i, men hælder pulveret direkte i sukkermassen

      Kh Lone / DoodleMor

  1. Pingback: Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave? | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.