Gæsternes yndlings sommerkage

DoodleMor Blogindlæg, Børn i køkkenet, Fødselsdag, Mit madværksted Leave a Comment

Når det er sommer og solen skinner, havens bær er på sit højeste, så er der ikke noget bedre end at bage en lækker kage, som rummer alt det gode fra haven.

Her får du opskriften på den sommerkage, som vores gæster elsker allermest.

Det er en skøn kage bagt med chokoladenøddebund toppet med syrlig cremet rabarberskum og masser af friske bær.

Der er rigeligt kage til ca: 16 personer

 Chokoladenøddebund

Det skal du bruge:

  • 8 pasteuriserede æggehvider
  • 400 gr sukker
  • 150 gr. hasselnødder
  • 200 gr mandler
  • 6 spsk. kakao
  • 1 stor firkantet metalform (30 x 40 cm) eller 2 springforme af 24 cm i diameter

Sådan gør du:

  • Pisk hviderne stive
  • Tilsæt sukker og pisk igen – til hviderne er glatte og blanke
  • Hak nødderne groft  (minihakker kan bruges)
  • Vend forsigtigt nødder og kakao i æggehviderne
  • Fordel dejen i kageformen

Bag nøddebunden i en 175° varm ovn i 25 minutter. Afkøl den helt.
Blanke æggehvider med sukker

 

Så er dejen i formen

Syrligt rabarberskum

Det skal du bruge:

  • 600 gr rabarber
  • 320 gr rørsukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • Korn af 2 vaniljestænger
  • 1 l piskefløde
  • 100 g mørk chokolade – fint hakket

Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser

Sådan gør du:

  • Rens rabarberne og skær dem i 2 cm store stykker
  • Vend sukker, kartoffelmel og vaniljekorn sammen med rabarberne
  • Læg den tomme vaniljestang ved
  • Fordel dem i et ovnfast fad

Bag rabarberne i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Lad dem køle helt af.

  • Hak chokoladen helt fint
  • Fjern vaniljestangen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
  • Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i sammen med fint hakket chokolade.
Rabarber klar til ovnen

Rabarber klar til ovnen

Rabarberskum

Lige før servering

Du skal bruge:

  • Rabarberskum
  • 500 gr friske bær
  • 100 gr mørk chokolade

Du kan hælde lidt af skummet i en sprøjtepose med stjernetyl til at gøre kanten festlig.Fordel rabarberskummet over chokoladenøddebunden og pynt med lækre friske bær og hakket chokolade.

Tøsepigen pynter sin kage

Tøsepigen pynter sin kage

Toppes med chokolade

Toppes med chokolade

Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du blot skal bruge kage til 8 personer.

Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser

Glæd dig! Den smager fantastisk!

Rigtig god bagelyst!

Møs fra DoodleMor / Lone


Vil du have flere unikke skønne opskrifter?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev:

Få det hyggelige nyhedsbrev og bliv inspireret til et kreativt nærværende familieliv

Nyd det!

Dette indlæg indeholder affiliate links. Så hvis du køber noget via linket, får jeg en lille bitte bonus, men det påvirker på ingen måde dig og dit køb.

DoodleMorGæsternes yndlings sommerkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *