Fødselsdagsboller

Opskrift: Mormors fødselsdagsboller

DoodleMor Blogindlæg, Fødselsdag, Mit madværksted 3 Comments

Denne opskrift er fra min mor, som dog også elsker sin titel som mormor. Hendes opskrift på fødselsdagsboller bringer mange dejlige minder frem hos mig.

Så for at lægge brænde på det bål, som en dag skal tage livet at min (på ingen måde selvudnævnte) titel som “øko-kontrol-spelt-super-overskudsmor”, har jeg valgt at bage “Mormors lækre hvide bløde svampede rosinboller” til min datters fødselsdag.

Dejen indeholder ingen krav til økologiske varer, melet er helt hvidt og der er både smør og mælk i.
Det ændrer selvfølgelig ikke ved, at jeg elsker et helt enkelt langtidshævet rustikt økologisk speltbrød bagt på en bagesten.
Meeen… for én gangs skyld har jeg holdt mig til min mors skønne opskrift, som jeg ved giver de boller, som både Gemalen og Rollingerne ææælsker!

Derfor deler jeg selvfølgelig opskriften med dig:

Rosinboller

Hvis du sværger til økologi, så køb dine varer nemt og billigt her: Økologisk online supermarked

 

Dejen er super nem at arbejde med, så du kan sagtens tage rollingerne med i køkkenet og bage disse boller.

Bollerne smager dejligst når de er nybagte, men let afkølede. De serveres med smør og helst ikke andet.

I eftermiddag skal vi også nyde resten af lagkagen fra festen i går, friske blåbær og nye ærter. (OK, jeg ved godt, at titlen ikke er brændt helt endnu)

Hvilken type brød er dit yndlings?

Bager du selv eller kan dit yndlingsbrød købes? Kom gerne med gode tips til den nemme løsning!

Hav en dejlig sommerdag derude!

Møs fra DoodleMor / Lone

 


Anbefalede webshops:

Økologisk online supermarked – Økologi til discountpriser

Plantetorvet.dk

Økologisk muldjord – Barkflis – Spagnum – Græsfrø

Havemøbler – Danmarks største udvalg

Er du glad for at læse med på bloggen? Så brug disse links, når du alligevel shopper online.
Jeg får en lille kommission, når du bruger disse links, og det er en stor hjælp.

 

Comments 3

  1. Jeg elsker at bage selv. Har dog ikke nogen køkkenmaskine, så jeg sværger meget til kold-hævede deje. Elsker fede smør-boller med rosiner, men min mave (og vægten) er ikke så glad for det, så det er meget sjældent de bliver lavet.
    Kh. Birgitte

    1. Post
      Author

      Hej Birgitte.
      Dejligt at høre, at der bliver bagt hos jer!
      Vi nyder primært disse boller til fødselsdagene. Så det bliver max 5-6 gange om året. Rollingerne vil gerne have dem bare til hyggespisning, så det ser også nogle gange. Men jeg er også meget til koldthævede brød og boller. Men dejen til dem rører jeg også gerne på maskinen i 10-20 min, inden jeg sætter dem til hævning. Min Kenwood røremaskine er mit yndlings køkkenredskab 😉
      Kh Lone / DoodleMor

  2. Pingback: Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave? | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.