Brunch buffet

Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

DoodleMor Blogindlæg, Mit madværksted, Planlægningsværktøjer 5 Comments

For lidt mad er rigtig skidt, for meget mad er spild af penge. Så det skal planlægges nøje, hvor meget mad der skal laves til en brunch.

Brunchgæster er ofte “taknemmelige” i den forstand, at hvis der er noget, der ikke er mere af, så spiser de bare noget af det andet.
Så du skal bare sørge for, at der er lidt af det hele til alle.

Jeg har en dejlig broget familie og vennekreds, og jeg kender dem ret godt, så jeg kender også deres mad- og drikkevaner. Det er en stor hjælp, når jeg planlægger arrangementer.

Prøv at lægge mærke til spise og drikkevaner ved dem, du holder af, så du kan sørge bedst muligt for dem ved dine egne fester.

Se på gæstelisten – hvem spiser hvor meget?
Du kender nok allerede en del af dine gæsters spise og drikkevaner, og ud fra dine viden kan du tilpasse beregningerne.

Der er stor forskel på om gæstelisten består af dine slankefokuserede veninder eller din familie fyldt med fætre, onkler, far og bedsteforældre.

Hvis du ser på de to typer af selskaber vil det ene nok elske en brunch fyldt med grønne lette retter og de andre en brunch fyldt med protein.

Tænk for eksempel over hvor meget kaffe, du tror, de kan hælde ind i løbet af en brunch?

Hvis de er meget kaffetørstige, skal du huske at låne ekstra termokander til kaffe eller køb dem her sammen med god kaffe.

Brunch – beregnede mængder pr. person

 

  • Æg:  1½ æg – uanset hvordan du laver æggene
  • Bacon: 2-3 stk.
  • Cocktailpølser: 5-6 stk
  • Lakseruller: 2-3 hapsere til hver
  • Små pandekager: 1½ stk.
  • Små bagte tomater: 4-5 stk.
  • Brød: 1½ bolle eller 2 skiver franskbrød + ½ stk. rugbrød – Gå til opskrift på mormors lækre rosinboller
  • Juice: 3 dl
  • Græsk yoghurt / Skyr: 1 dl
  • Frugtsalat: 1 dl

Jeg håber, at mængderne herover giver dig en fornemmelse af, hvor meget mad der skal til.

Hvis du vælger andre retter, kan du bare skifte mængden ud.

Tag altid gerne udgangspunkt i, hvor meget du selv vil spise af den enkelte ret og regn så med +/- ud fra gæsternes appetit.

 Skal jeg bage brødet selv?


Overvej om du har overskud til at bage brødet selv, eller om du skal hente det hos bageren?

I vores bager i Meny har de så gode priser, at det næsten ikke kan betale sig at bage selv.
Og ja, jeg ved der er en stor forskel på brød… Så vælg det du bedst selv kan lide! Så kan dine gæster sikkert også lide det.

Til en brunch for 20 personer, ser mængderne sådan her ud:

  • Æg: 30 æg
  • Bacon: 4 pakker
  • Cocktailpølser: 4 pakker
  • Lakseruller: 6 hele ruller, skåret i 2½ cm hapsere
  • Små pandekager: 30 stk. – Gå til opskriften
  • Små bagte tomater: 2-3 bakker cherrytomater
  • Brød: 30 boller eller 3 franskbrød + 1 rugbrød
  • Ost: 3 slags ost – gerne mindst 1 skæreost / ost i skriver
  • Græsk yoghurt / Skyr: 2 liter
  • Frugtsalat: i alt 2 liter frugtsalat – Svarer ca til: 1 melon, 2 æbler, 1 pære, 1 bakke jordbær, 1 ananas, 2 passionsfrugter.
  • Juice: 6 liter
  • Kaffe: 1 pose
  • Husk evt. sodavand og øl til slutningen af brunchen.

Indkøb kan foregå på mange måder, men hvis du ligesom mig cykler på indkøb, kan du overveje at bruge netindkøb på Økologisk-supermarked.dk – Gratis fragt og økologi til discountpriser. What’s not to like? 😉

Vi bruger også ofte Coop’s hjemmeside, når der skal handles store mængder, som vejer meget og tiden har betydning. Og så er det leveret til døren! Lækkert!

Fik du glæde af guiden?
og vil du have flere tips og trick til at gøre familielivet fyldt med hygge og overskud?
Så lad mig sende dig mine bedste planlægningstips løbende:

 Afslutning på en god brunch


Når vi holder brunch, slutter vi ofte af med lækker hjemmebagt kage. Alt efter hvad vi fejrer, varierer typen af kage.

Få inspiration i mit kagegalleri.

Hvis det er en almindelig hyggebrunch uden fødselsdagsfejring eller lignende laver vi ofte en formiddagskage fx smørbagte kanelsnegle eller brunsviger, som serveres i forlængelse af brunchen.

Men hvis vi fejrer fødselsdag laver vi en større mere festlig kage – som vi spiser efter en god frisk gåtur.

Sammen med kagen drikkes der mere kaffe, sodavand og måske en enkelt øl. Vi laver også gerne et stort fad med frugt til børnene og dem, som ikke er så meget til kage.

Hvis du ikke er vild med at bage selv, så bestil en lækker kage hos bageren, som du kan hente på dagen. De laver alle typer af kager i dag, så der kan du vælge frit uden at det koster dig andet end penge 😉 Men så sparer du både tid og får ikke “stress-tics”. Læs også: 10 tips, der gør festplanlægning til en leg

Her er også en skøn opskrift på Brunsviger eller Rabarbercrumble – Nemt, lækkert og billigt.

Spørg mig endelig, hvis du er i tvivl om noget, når du sidder og planlægger!

Skriv en kommentar eller send mig en mail: Doodlemor@hotmail.com –  Jeg vil altid gerne hjælpe dig!

Husk at nyde det hele – både planlægningen og festlighederne!

God fornøjelse med din brunch!

Møs fra DoodleMor / Lone

 

*Indlægget indeholder affiliatelinks. Det koster ikke dig noget, men giver en lille bitte godbid til mig for linket.


 

Hvis du have mere, så følg med her:

Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt fra bloggen
Pinterest – Min kreative opslagstavle
Instagram – Billeder af livet i vores familie i al sin herlighed!
Bloglovin – Tips om nyt på bloggen

Nyhedsbrev – Fyldt med nydenykker og hygge

DoodleMorBrunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

Comments 5

    1. Post
      Author
  1. Annette Foltmar

    Rigtig god oversigt til brunch. Jeg kan godt finde ud af indholdet, men antallet af madvarer, når vi bliver ca. 40 og en del er børn i forskellige aldre, har jeg ikke lige check på, så rigtig dejligt med en god liste.

    1. Post
      Author
      DoodleMor

      Kære Mona.
      Det er en tuntærte med løg, der står på bordet.
      Jeg kan ikke lige se, hvilken kage du mener, desværre.

      Der er lakseruller med ruccola og madmuffins med tomat og ost.
      Kh Lone / DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *