Juleeventyr i generationer: Den hemmelige julemand

DoodleMor Blogindlæg, Højtider, Livet som mor 3 Comments

Juleaften er magisk for både børn og voksne. Vi har alle noget, som vi glæder os mest til.

Det jeg glæder mig mest til er, at den hemmelige julemand kommer på besøg. Hos os er julemanden nemlig hemmelig. Ingen må se ham juleaften.

Traditionen er fra er jeg var barn, og vi harnydt den hverenesteårsiden. Såbåde min søster og jeg, mine to fætre (nu 17 og 20 år) og nu mine to rollingerpå 6 år og knap 3 harfåetglæde af traditionen.

Da jeg var barn var det ofte min morfar eller far, der var den hemmelige julemand, og min søster og jeg var ret store, inden vi opdagede at det var et trick. På det tidspunkt havde vi fået små fætre, som nu sad med spændte ansigter og troede på Julemanden. I disse år får jeg næste tårer i øjnene, når jeg ser mine egne poders glæde over hemmeligheden og al dens magi.

Vores juleeventyr

Juleaften har Julemanden alt for travlt til at hilse på alle børn. Hvis han bruger tid på det, når han jo ikke rundt med gaver til børn i hele verden. Derfor er man nødt til at gemme sig, når han kommer med gaverne.

Efter julemiddagen skal alle med ind på et af værelserne, så de ikke bliver set eller forstyrrer Julemanden i hans vigtige arbejde. I sidste øjeblik er der altid en voksen, som lige skal på toilettet, og som ikke når at komme tilbage på værelset. Så må han jo bare sidde derude og vente på julemanden…..pokkers osse!

Man skal være helt stille, så man kan høre, når han kommer forbi vinduet eller døren og siger “Ho Ho Ho, er der nogen artige børn her i huset?”
Man må gerne svare “jaaa…”, Men så heller ikke mere… HUSK: Ikke forstyrre Julemanden.

Mens vi sidder der, og er ved at sprænges af spænding, lægger Julemanden alle gaverne under juletræet og tænder de levende lys på træet.
Han går gerne og nynner og taler lidt med sig selv om artige børn og gaver.

Til sidst slukker han alle lamper, så juletræet får lov til at skinne i al sin pragt. Så ønsker han Glædelig Jul til alle og lister videre ud i julenatten.

De levende julelys

Når man er sikker på, at han er helt væk igen, kommer ham, der er gemt på toilettet ind i værelset, og spørger nysgerrigt, om vi hørte eller så noget. Så fortæller de mindste børn entusiastisk om, hvordan Julemanden har været der. Herefter må man gå ind i stuen, men heller ikke før.

Så kommer det magiske øjeblik, hvor man kommer ind og ser juletræet med alle de levende julelys, pynten og alle gaverne!

Det er mit yndlingsøjeblik til jul. Det har det altid været.
Nu nyder jeg dog også mine poders ansigter, mens vi venter…

Når alle lige har sundet sig og talt om, hvor mange gaver Julemanden har haft med og hvor fint det hele ser ud, så danser vi om juletræet og nyder den gode stemning og hinandens selskab.

Bagefter deler børnene alle gaver ud og vi skiftes til at pakke op, så man kan nyde både at modtage og have givet gaver. Imens spiser vi julegodter og drikker kaffe og nyder varmen fra den knitrende pejs.

Det gode ved eventyret er, at det kan ske hvert år, uanset hvor man holder jul. For Julemanden finder altid de søde børn, uanset om de er hjemme hos sig selv, hos mormor og morfar eller hos andre de holder af.

BONUS HO HO

Vi holdt min fætters tro på Julemanden i live med dette eventyr til han var 11 år. Det sidste år, hvor han troede, at han havde luret tricket, fik vi naboen til at være den hemmelige Julemand.
Så min far nåede tilbage fra toilettet, (ham som min fætter troede skulle være Julemanden). Så sad han der med meget store øjne, da han hørte Julemandens træsko udenfor, og alle i familien var i værelset….
Et uforglemmeligt øjeblik!

Jeg håber, at jeres juleaften bliver lige så dejlig og magisk som vores!

Rigtig glædelig jul!

KH DoodleMor / Lone

 

P.S. Jeg elsker kommentarer fra dig… Lad det være din lille julegave til mig 🙂

Comments 3

  1. Pingback: Grubleri #8 – Om afvænning fra sociale medier | DoodleMor

  2. Pingback: 4 små skønne julefilm om advent og traditioner! | DoodleMor

  3. Pingback: Juleskattejagt for hele familien – Gratis print | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.