Julie, 3 år

Dyrk hemmelighederne bag pakkekalenderen!

DoodleMor Blogindlæg, Højtider 2 Comments

Om få dage er det 1. december. Tøsepigen tæller ned og taler næsten ikke om andet.

Aftenen før 1. dec. skal vi have risengrød. Både fordi det er noget rollingerne og gemalen elsker, men også fordi der skal være en portion til julemanden, når han kommer for at sætte nisserne af på loftet.

Dagen efter er nisserne så flyttet ind, og de har haft den første lille gave med. Men selvfølgelig kun, hvis man har været en artig pige. (Knægten stiller vi ikke de store krav til, da det ville inddrage de fleste af hans gaver).
Det der betyder mere end gaverne, er stemningen omkring dem.

Små børn forventer ikke mere, end det man selv ligger i stemningen. Så det der betyder noget, at gøre pakkekalenderen til et hyggeligt ritual og at dyrke hemmelighederne, mystikken, nisserne og trylleriet.

“Så nyd det så længe rollingerne hopper på julehemmelighederne (Små hvide “lovlige” løgne)”.

Del glæden ved at give
De fleste bedsteforældre vil rigtig gerne være en del af deres børnebørns decemberhygge. Det kan man lige så godt drage fordel af. I vores familie har vi valgt at deles om opgaven med pakkekalenderen til rollingerne.

Det er en kæmpe fordel for mig, da jeg nu kun skal købe 2 x 8 gaver i stedet for 2 x 24 gaver. Mormor og bedstemor søger for resten af gaverne og nyder det!

“Anbefaling: Del opgaven med andre, der elsker dine rollinger.”

Jeg sørger for, at rollingerne får de gaver, som er fra deres mormor eller bedstemor på de dage i december, hvor jeg ved, at vi skal være sammen. Så når de fortæller om, hvad de har fået af Nisserne, så er det glæden ved de ting, som “de gamle” har fundet på, som deles imellem dem.

Fordelene ved at deles om opgaven:

    • Flere får også lov til at nyde glæden ved at give
    • Mindre stress, da der købes færre gaver
    • Færre omkostninger

Pakkekalender med alle gaverne
Når man vælger den traditionelle pakkekalender med 24 små gaver på en snor, en broderet nissekalender eller hvad man nu har fundet på, så skal alle gaverne helst være klar den 1. dec. På den ene side kan det være dejligt at have det hele på plads, på den anden side kan man have brug for mere tid.

Du kan købe en færdig pakkekalender til alle størrelser af børn og voksne lige her: Pakkekalenderen.dk

Jeg er vokset op med den hyggeligste pakkekalender og har nydt det hvert eneste år. Min mor hang ikke altid alle gaverne på – mest for at kunne bruge det imod min lillesøster. Så hvis ikke hun var helt sød i december, så kunne det jo være, at der ikke kom flere gaver fra Nissen.

Uha, det var en slem trussel, som var enormt effektiv – så vidt jeg husker. Den gang var det jo ikke min bekymring, da jeg selv var en “goody-goody-girl”, som aldrig ville gå kompromis med min opførsel, så mine gaver kom i fare. Men jeg overvejer, om jeg skal benytte samme lumske strategi overfor Krudtuglen?

 


Julesokken er en taknemmelig lille størrelse:

1. den begrænser størrelsen på gaverne, så det skal være små gaver.
2. Gaverne kan købes/laves løbende i december, da det bare er fra dag til dag, “nissen” skal have en ny gave klar.

Så da Tøsepigen i sidste uge gav udtryk for, at hun glæder sig til at se om nissen har været med gaver i hendes julesok, så bliver heldigvis den løsning i år.

Krudtuglen er for lille til at tage stilling til det, men vil nok blive fristet af mange gaver hængende. Især nu hvor han ved, hvor vi gemmer sakse mv. Så er det bare for nemt at tage alle de gaver, man lige har lyst til. Så han får også en julesok.

Årets indhold i de gaver jeg har stået for:

Som du nok kan se, så er det en del lettere at finde på små hyggelige ting til en pige på 8 år, end det er til en dreng på 4 år. Heldigvis er der også stor forskel på deres forventninger. Det er ofte ens egne forventninger, der er større end deres.
Jeg er allerede spændt på, hvad  de andre to har fundet på. Så jeg bliver som et lille spændt barn igen, og nyder at se rollingernes små ansigter fyldes med glæde over hver lille pakke.

Fortæl endelig om jeres juletraditioner! Jeg elsker at mærke julestemningen brede sig!

Hav en fantastisk december!

KH DoodleMor

 

Du kan læse mere om de små julefilm her: 4 små julefilm

 

P.S. Indlægget kan indeholde affiliatelinks, som sender dig videre til andre sider.

Comments 2

  1. Pingback: Grubleri #8 – Om afvænning fra sociale medier | DoodleMor

  2. Pingback: Magisk julekalender, der skaber nærvær for hele familien. | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.