Familiefødselsdag – Keeping it Simple! 

DoodleMor Fødselsdag, Mit madværksted, Planlægning 3 Comments

At skrue ned for mit perfektionistiske kontrolgen er noget af det sværeste jeg nogensinde har gjort! – og jeg øver mig stadig!

Men tiden læger alle sår, som man siger og som tiden går, bliver jeg bedre og bedre til at give slip på kontrollen samt til at bede om hjælp – uden at diktere hvordan forårsløgene skal skæres…
Normalt gør jeg gerne det hele selv eller dikterer alle opgaver ned til mindste detalje. Men i dag har min far formet burgerbøfferne, min søster har lavet pastasalat og min mor og datter har stået for borddækningen.  Jeg har næsten ikke blandet mig!! Det er store sager!

Jeg forsøgte endda at slappe af omkring, at græsset ikke rigtig var slået færdigt, men det ville min far dog ikke tillade, så det gjorde han færdigt (TAK far). Haven fik også lige generelt en omgang af min skønne jyske familie i går eftermiddags. Så den nåede at blive rigtig fin i forhold til, hvad jeg forsøgte at lade som om, jeg synes var ok…. (Jeg arbejder med det..OK!!?)

Familien var inviteret til kl 13.00 til frokost og fødselsdagskage. Invitationen var en sms, som de fik for 14 dage siden. Det er normalt ikke min stil med sms-invitationer, men familien kom jo alligevel, selvom den ikke var i “3D med lyd og glimmer”!

Den kreative invitation blev denne gang forbeholdt Prinsessens veninder. Mere om det senere.

Hvordan har du senest inviteret til fødselsdag for din familie?

To Do listen

Dagens “To Do Liste” er i sin simpleste form. Alt det der er lavet hele weekenden op til i dag, er ikke på denne liste. Så alt fra indkøb til græsslåning, rengøring og klargøring af terrassen inkl. borde og stole til 17 mennesker.
Vi var desværre nødt til at skære i deltagerantallet, da vi lige her efter sommerferien ikke kunne overskue den normale gæsteliste på 30 mennesker. Du synes måske også, at det er mange mennesker til en børnefødselsdag, men det er faktisk vores nærmeste familie, som er så dejligt stor.

To Do Listen

To Do Listen

Grillmenuen bestod af grillede burgere med ost og grillet ananas og så var der tre slags grillede pølser og pastasalat. Enkelt og nemt at lave og lækkert at spise! Gæsterne blev mætte og glade.

Fødselsdagskagerne var traditionelle lagkager med kagecreme, frugt, glasur og flødeskum. Bundende blev købt færdige, men jeg kastede mig ud i at lave kagecremen selv. Jeg fandt en opskrift fra Meyers Mad, som var simpel at lave og det lykkedes i første forsøg! Juhu! Den lækre vaniljefyldte kagecreme rakte til to lagkager. Tidligere har kagerne tager 3-4 dage at lave – se nogle af dem i galleriet.

I formiddags tog Gemalen Rollingerne med ud til vores lokale “frugtpusher”: Kildebrønde Frugtplantage. Her skaffede de verdens lækreste nyhøstede hindbær! I fredags var vi også derude, der købte vi jordbær og friske ærter samt nye lækre kartofler. Man kan også plukke selv, men det var tiden ikke lige til denne gang. Vi glæder til æblesæsonen, hvor man også kan plukke selv i den hyggeligste “æbleskov”.

Fadet til hindbærlagkagen var jeg så heldig at finde på et loppemarked, vi var på i går. “Hele” 20 kr kostede det. Jeg elsker det!

Hindbærlagkage

Hindbærlagkage

Blåbærlagkage

Blåbærlagkage

Da vores rollinger elsker frugt, faktisk mere end de elsker kage lavede vi også store frugtfade, som alle kunne smovse.

“Frugtlagkage”

Vi sang “Happy Birthday” for hende i dag, det var den sang hun valgte. Lidt utraditionelt, men rigtig hyggeligt! Så ville hun gerne stå på stolen imens og hoppe ned på den syvende HURRA!

“Happy Birthday to you”

 Vores dejlige familie 

Så er der fødselsdagskage

Så er der fødselsdagskage

Så guffes der burgere

Så guffes der burgere

Må dit ønske gå i opfyldelse! 

Prinsessen fik mange af sine ønsker opfyldt og på gavebordet ligger der nu:

 • Tumlemåtte / gymnastikmåtte
 • Rulleskøjter
 • Lego friends – cruise ship og diskotek
 • Drikkedunk
 • Gymnastiksko (En fant)
 • Badedragt
 • Dykkermaske og snorkel
 • Viskelæder
 • Farveblyanter til skolebrug
 • Dagbog med kodelås og musikalarm (x2)
 • Tilskud til ny trampolin

Hun er en lille forkælet tøs!  Tusind tak til vores dejlige familie for de flotte gaver til vores datter!

Gaveorgie!

Gaveorgie!

Festen forsætter i morgen, hvor hun rigtigt har fødselsdag.

Hun har ønsket sig følgende:

 • at blive fulgt i skole af både mor og far
 • At dele mini chipsposer ud i klassen
 • At blive hentet kl. 14, når hun har fri
 • At spise på en cafe om aftenen

De ønsker har vi valgt at opfylde, så hun glæder sig meget til i morgen!

Hun har inviteret sine veninder til Strandfest på søndag. Så hun (og jeg) har mange ønsker og planer for den dag! Det hører du mere om!
Her kan du se invitationen og den hårdt arbejdende lille tøsepige:

Så vi har holdt en hyggelig afslappet havefødselsdagsfest idag, den første fødselsdag af tre for prinsessen i dag. Jeg har nydt det så meget!

Nu vil jeg smække benene op i sofaen og nyde stilheden i dejligt selskab med Gemalen og min søster. Samt give slip på de sidste små mavekramper, som har gemt “perfektionisten” væk i dag. Godnat til hende!

Kender du følelsen af at det hele skal være perfekt eller kan du bare tage tingene som de kommer?

Tusind tak for at du læste med! Følg gerne med på Facebook

Sommersøndagskram fra DoodleMor 

Så, nu er mor her også med til festen!

Så, nu er mor her også med til festen!

 

Comments 3

 1. Pingback: Pyjamas Party – Sådan gør du! | DoodleMor

 2. Pingback: Lav invitationer – Nemt, hurtigt og sjovt! | DoodleMor

 3. Pingback: Opskrift: Mormors fødselsdagsboller | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.