Impulsive koldthævede morgenboller

DoodleMor Blogindlæg, Mit madværksted 2 Comments

Jeg fik ustyrligt lyst til hjemmebagte boller i går aftes.

Så efter rollingerne var puttet trissede jeg ud i køkkenet og miksede en dej sammen og satte den i køleskabet.

Så håbede jeg, at det ville blive saftige og sprøde morgenboller!

Jeg var MEGA heldig og bollerne blev både spiselige og rigtig lækre!

Så her er opskriften på verdens nemmeste morgenboller, som kun kræver 10 minutter om aftenen og 5 minutter om morgenen + 15 minutters bagetid.

Opskrift:

  • 20 gr. gær
  • 3,5 dl vand
  • 2 dl speltmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme  (kan undlades)

Denne portion giver ca. 8 boller.

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det kølige vand
  2. Rør olie og honning i.
  3. Bland melet
  4. – brug evt. kun alm. hvedemel – gerne økologisk.
  5. Bland salt og kardemomme i melet
  6. Rør det hele grundigt sammen til dejen er ensartet.
  7. Dejen skal være blød
  8. Stil dejen i køleskabet natten over – dækket med film og et viskestykke.

Næste morgen:

  1. Varm ovnen op til 250 gr varmluft
  2. Sæt dejen i klatter på en bageplade
  3. Dryp dem med vand og drys evt. med sesam
  4. Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 220 gr. Varmluft
  5. Bag dem i 12-15 min. til de er gyldne
  6. Køl af og nyd!


Rigtig god bagelyst!

Varme hyggehilsner fra DoodleMor

Comments 2

  1. Det minder meget om de boller jeg laver. Du kan sagtens fyre op på mængden af vand (til 7 dl) med samme forhold gær, olie, honning mv. Blot lidt mere mel – og husk at groft mel skal have meget væske at boltre sig på 🙂
    Kh. Birgitte

    1. Post
      Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.