Nytårsmenuen

DoodleMor Blogindlæg, Højtider, Mit madværksted 1 Comment

Nytårsaften er en stor aften hos os. Så rigtig meget er planlagt i detaljer.

Vi elsker at lave udfordrende velsmagende mad, og vores venner er ofte “prøveklude” for vores eksperimenter.

Vi laver aldrig forsøg først, vi går bare i gang, og håber at det lykkedes i første forsøg. Det gør det næsten altid.

Maden er noget af det vigtigste for mig til nytår. Og jeg nyder at bruge en stor del af dagen på at kokkerere.

Vi deler altid opgaverne, så vi kun skal lave én ret per par. Læs om konceptet her: Nytårsaften med overraskelser

Jeg elsker at der bliver kræset om det, og jeg nyder hver eneste lille bid!

Læs mere om mit forhold til mad her: Mit madværksted

To-do lister

TO-DO liste til Nytårsaften

Husk overblikket

Jeg starter altid med en To-Do liste, når vi skal holde fest. Så kan jeg bevare overblikket og løbende lave en status på, hvor langt vi er med opgaverne.

Når listen er lavet sætter vi navne på. Så vi ved, hvem der er ansvarlig for den enkelte opgaves udførelse. Det er ikke det samme, som at man skal lave den alene, men man skal sikre, at det bliver gjort.

Det er tilladt at skrive opgaver på, hvis man løbende kommer i tanke om noget.

Vi laver også ofte en prioritering, så det der SKAL nåes bliver lavet først, og så er der måske noget, vi ikke når.

Inden der prioriteres, er det en god ide at tidsestimere opgaverne, så fordeling og prioritering er realistisk.

Når alt er krydset af, er vi klar til festen!

 

 Forretten

Da jeg ikke kunne finde en opskrift, som var lige præcis det jeg drømte om, lavede jeg min egen ret.

Det er grillede kammuslinger, som ligger på tyndt skåret avocado, som er marineret i olivenolie, chili og citron (som er penslet på lige inden servering).

Derudover ligger der stenbidderrogn på kammuslingerne og lidt ved siden af.

De små rødløg er marineret i balsamico, salt og rørsukker. De har trukket i en time. Der er pyntet med gode totter af dild.

Hertil sprøde rugbrødschips.

Forretten

Opskrift på rugbrødschips med olivenolie og havsalt:

Skær rugbrødet helt tyndt (ca 2-3 mm), pensel med olivenolie, drys med havsalt eller kanelsukker – bag dem i ovnen ved 165 gr i 30 min. Køl af og nyd dem knasende sprøde!

 

 Hovedretten

Vi fik lammekroner til hovedret. Serveret med portobellosvampe med oliven og hvidløg, langtidsbagte tomater, rodfrugtsfritter og jordskokkepure samt en svampesauce. Lækkert!
Vores dejlige venner stod for hovedretten, så jeg har ingen opskrifter, kun minderne.

Hovedretten

Hovedretten

 Desserten

Mini cheesecake med hvid chokolade og brombærstøv, samt friske bær, gylden marengs og champagnesorbet.

Nytårsdessert

Nytårsdessert

Den er nu udnævnt til min yndlingsdessert! Det var gemalen, der var Masterchef og jeg var den lille hjælper.

Vores erfaringer med opskriften:
Vi lavede selve cheesecaken dagen før nytårsaften. Det fungerede fint.

Det tog laaang tid at temperere den hvide chokolade. Det var også svært at få den til at blive siddende på kagefolien, hvis ikke den lå og stivnede lidt, inden man lavede den runde form.

Så vi smurte den hvide chokolade på, og satte tape på enderne af folien, så den sad fast på bageunderlaget. Det er en rigtig god ide med et silikone bageunderlag, det har en god overflade, som sikrer at tingene enten sidder fast eller glider nemt alt efter behovet. Da de virkede matte i overfladen samlede vi dem til runde former, sådan cirka.

Vi lavede ikke bagte marengs, men kun friske som blev “brændt” på overfladen. Det var rigtig fint.

Se opskriften her: Copenhagencakes

Vi snød lidt og lavede ikke sorbeten selv. Den hentede vi hos Ismageriet, vores yndlings isbutik på Amager. Isen er anrettet på frysetørrede hindbær.

Bromstøvet til at drysse kagerne med lavede vi selv i en morter af frysetørrede brombær. Støvet er dyrt at købe, og det blev et fint resultat at lave det selv.

Det var en sjov, men stor udfordring.

Det smagte så fantastisk, at vi er klar til at gøre det igen!

 Festlig midnat

Kl. 24.00 nyder vi festlige bobler og hjemmebagt kransekage.

Det er super nemt at bage den selv og smager allerbedst! Her er vores opskrift på kransekage.

Jeg håber, at du har fået mod på en festlig nytårsmenu, hvor der er kælet for detaljerne – for hyggens skyld!

Rigtig godt nytår!

Festlige hilsner, DoodleMor


Hvis du vil se årets nytårsbilleder, så følg endelig med på Facebook og Instagram

Du kan også få mit nyhedsbrev, som er fyldt med tips og trick til festligheder og hverdagsnydelse:

DoodleMorNytårsmenuen

Comments 1

  1. Pingback: Nytårsaften med overraskelser | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *