Nytårsaften med overraskelser

DoodleMor Blogindlæg, Højtider, Planlægning 2 Comments

Årets sidste aften er noget jeg altid ser frem til med glæde. Det luner i mit planlægningshjerte, at der altid er mange ting, der skal planlægges til den festlige aften.

Her får du mine tips til en overskuelig plan for nytårsfesten.

Kodeordet for denne fest er uddelegering!

Vi har tidligere holdt nytårsfester, hvor vi selv stod for det hele. Vores rekord er 22 mennesker til “Top of the art”- Nytårsfest i vores daværende lejlighed på Nørrebro. Det var en fantastisk aften, men hold da op, hvor var der meget, der skulle gøres før, under og efter festen. Det har vi lært en masse af.

Så derfor holder vi nu nytår, hvor alle hjælper med de opgaver, der er med til at gøre nytårsaften til en rigtig festlig aften.

Invitationen

Invitationen laves typisk i en facebook-gruppe eller begivenhed, så alle kan følge med. Der skal jo ikke vælges en dato, så her er en doodle overflødig.
Da det skal være sjovt at holde fest, fordeles opgaverne efter lyst og ideer. Nogle gange har vi dog trukket lod, da alle har tendens til at vælge samme opgave hver gang.

Det hemmelige 

Vi fortæller ikke hinanden, hvad vi vælger at lave af retter. Så det er altid en overraskelse, indtil duftene spreder sig fra køkkenet. Det er én af mine yndlingsting ved konceptet. For når jeg ikke kender andres ret, kan jeg ikke bekymre mig om, hvordan, hvorfor og hvornår på deres vegne, men koncentrere mig om mine egne opgaver.

 

Fordeling af opgaver 

Vi er 4 par, der holder nytår sammen, derfor kan opgaverne fordeles ret nemt. 3 par kommer med hver deres ret. Man medbringer vin, som passer til den ret man laver.

Over årene er der gået sport i at være kreativ med det man medbringer. Alle gør deres ypperste for at have nogle festlige retter med.

Aftenens madprogram:

  • Bobler til kl. 18 + Små lækre hapsere
  • Forret + Børnemenu
  • Hovedret
  • Dessert
  • Snack/chips/slik
  • Drinks (Alkohol hentes i værternes barskab)
  • Bobler til kl. 24 + Kransekage (Se opskriften)
  • Natmad

Det sidste par står for at købe bobler og snacks, samt lave enten hapsere til kl. 18 eller kransekage. Bagning af Kransekagen går på skift mellem dem, der synes det er sjovt at bage den.

Da alle har hver deres ret de skal servere, skiftes vi til at være i køkkenet. Så derfor bruger hvert par kun begrænset tid i køkkenet. Det er dejligt for alle.

Se vores menu fra sidste nytår her: Nytårsmenuen

Vi mødes i god tid, så vi kan få pyntet op. Det er typisk værterne, der sørger for at indkøbe pynt, lys, servietter, serpentiner, bordbomber og andet gøgl. Men fyrværkeri medbringer man for egen regning og til eget forbrug.

Omkostningerne til middag, drikkevarer mv. deles vi om, så alle noterer deres udgifter, og så deler vi dem ligeligt.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at få noget sjovt ud af at uddelegere opgaver, og dermed få endnu mere tid til at nyde nytårsaften!

Det er ikke sikkert, at du kan nå at bruge ideerne i år. Men det er nytår hvert år, så chancen kommer igen om et år. Så kan det anbefales, at I holder et planlægningsmøde engang i november, hvor opgaverne fordeles.

Rigtig godt nytår!

KH DoodleMor / Lone

Nytårsaften

 

P.S. Hvis du i år blot skal møde op og nyde festen, så husk en lille opmærksomhed til værterne; Få gode ideer til den ideelle værtindegave

 

Comments 2

  1. Pingback: 10 tips – der gør festplanlægning til en leg | DoodleMor

  2. Pingback: Nytårsmenuen | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.