Gemmeleg

9 tips til en skøn dag i Zoo!

DoodleMor Ferie, Planlægning Leave a Comment

En tur i zoo er en skøn oplevelse for både store og små. Uanset hvordan man bruger sin dag derinde, vil alle komme hjem fyldt med nye indtryk.

Jeg havde aldrig troet, at vi kunne bruge hele dagen derinde! Vi var der fra de åbnede til de lukkede! Fra kl 9 til 18!  Det var lige før, at rollingerne måtte bære mig ud

Vi nød dagen sammen med min bedste veninde og hendes dejlige lille søn på knap to år, som havde sin ZOO-debut! Det var sjovt at se forskellen på oplevelserne for en to årig, en 3,5 årig og en 7 årig.

De tips jeg har samlet, afspejler vores seneste dag i Zoo. Jeg håber, at de kan inspirere til jeres næste familietur!

 1. Sig JA 

Lad rollingerne bestemme tempoet og hvilke dyr, de gerne vil se først. Også selvom der er et stykke imellem dem. Så får de tid til at vænne sig til Zoo og alle de lyde og lugte, der er derinde. Der er mange store sanseindtryk for børn og ofte også voksne, som sikkert i sidste ende er mere sarte!

Vi kom forbi mange dyr imens, der var fodring. Det var helt tilfældigt, men det kan man også planlægge sin dag ud fra. Der er skærme rundt omkring i Zoo, hvor tidspunkterne for dagens fodringer er vist.
Jeg synes bare ikke, at det skulle styre vores dag. Og heldigvis lykkedes det alligevel at se 3 forskellige dyr blive fodret.

Isbjørnenes nye anlæg er stort og meget fascinerende. Dyrene kan ses fra alle vinkler. Det var noget at det, som jeg havde glædet mig mest til at se. Det blev så det sidste dyr vi så, men pyt med det. Jeg fik set dem!

 2. Tag dig tid

Lad rollingerne gå selv! Når de går selv er tempoet tilpas lavt, så de når at suge alle indtrykkene til sig. Man kan leje en trækvogn eller selv tage en med. Det er fint til at køre madkurven, et tæppe og køletasken på. Men lad det ikke være et transportmiddel.

 Fun fact: Giraffer sover kun 20 min. i døgnet! Forestil dig et menneskeliv på den måde? Sikke al den tid! Værd at vide

Når de går selv kan impulsive lege dukke op, og de lader sig hurtigere rive med af de dyr, de ser.
“Mor, nu tæller jeg til ti, så gemmer du dig, ok?” Jeg gemte mig bag hækken, og det var rigeligt fint, for krudtuglen kunne slet ikke komme op af den store træstamme, han selv var kravlet ned i.

3. Gå på opdagelse

Der er en lille sti i det bagerste område af savannen. Her kan man lege safari med kikkerter!
Det føles næsten som en rigtig safari, da man kan se en masse fantastiske dyr fra de små udkigshuse.

På opdagelse

På opdagelse

4. Leg på legepladsen

Det er en skøn pause fra aflede nye indtryk, at lege på en legeplads. Det er også en tiltrængt pause for de fleste forældre. Der kan købes kaffe lige ved legepladsen! Så der kan opnåes “forældrebonus”!

Der er også kælegeder, kaniner og køer man kan se på lige ved legepladsen.

Legepladsen er en god pauseplads

Legepladsen er en god pauseplads

Der er også lavet legeplads og klatrevæg i nogle af de gamle grotter, hvor isbjørnene boede.
Det var rigtig fedt:

Legeplads med klatrevæg i gamle dyregrotter

Legeplads med klatrevæg i gamle dyregrotter

5. Lad dine børn være vilde dyr

Lad dem endelig blive malet i hovedet som vilde dyr! Gerne så tidligt på dagen som muligt, så de får mest muligt sjov ud af det! Det tager ca. 5 minutter af blive malet, men glæden varer hele dagen!

Tag gerne beslutningen hjemmefra om du vil bruge penge på ansigtsmaling. (Ca. pris 60 kr) Så svaret kan være tydeligt, når (ikke “hvis”) ønsket kommer fra rollingerne!

Mine to dejlige tigre!

Mine to dejlige tigre!

6. Spis nem mad 

Vi spiste pølser med brød og franske hotdogs. Det der tog længst tid, var at stå i kø. Vi plejer at have madpakker med og masser af snacks til dagen. Så nemme sandwich eller rugbrødsklappere og en masse grønt i stænger er klart min favorit. Frugt i både i små poser, som man kan få som snack i løbet af dagen, er også noget rollingerne er vilde med.

7. Se alle dyrene mindst 1 gang 

Alle dyrene fortjener opmærksomhed i Zoo. Selv flagrermus, slanger og geder. Det er ikke mine favoritter, men det var vigtige dyr for rollingerne.

Skildpadder og leguaner

Skildpadder og leguaner

At komme helt på dyrene er svært og ikke noget der bare kan lade sig gøre. Men lamaerne var i kælehumør! Så rollingerne fik klappet dem på hovedet! Til stor begejstring for alle!

Lamaen var i kælehumør

Lamaen var i kælehumør

8. Gå op i tårnet!

Der en helt fantastisk udsigt over København og Zoo deroppe fra. Det var vores første gang i tårnet, og jeg havde ikke regnet med, at rollingerne kunne holde til de 182 trin op og 182 trin ned efter 7 timers sjov.

Zoo-tårnet

Zoo-tårnet

Men de klarede det så flot og synes, at det var super sjovt at komme så højt op. Der var meget snak om højdeskræk, så der kom lige et nyt ord i deres ordforråd.

9. Sig stop

Når dit barn siger:
“Mor, hvis jeg spiser mere af denne her softice, så kaster jeg op” Så er det tid til at tage hjem!

En forladt is

Dovendyr spiser ikke is!

Men efter du har sagt: “Nu skal vi hjem unger”, kommer denne her:
“Mor, kan vi godt tage herind igen en anden gang?” (Se de bedende øjne for dig!) “Ja, min skat! Selvfølgelig!”

Hvad er dit bedste tips til en skøn dag i Zoo eller andre parker?

Jeg håber, at du får lyst til at tage en tur i ZOO eller andre steder, hvor dyr er en del af oplevelsen.

Hav en vidunderlig weekend!

Kærlige Tigerbrøl og fjollede abehyl fra DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.