Så ved vi, hvor vi har dem!

Hemmelig familieweekend: Middelalderen, Osterejer & kagefjæs!

DoodleMor Blogindlæg, Planlægning 1 Comment

Hvornår har du sidst kastet osterejer efter din søn? …og din mor og far?

Aldrig? Det tænkte jeg nok ? Læs med og se, hvad vi udsatte sønnike for!
Af respekt for mine dejlige forældre, får de lov til at slippe for offentliggørelsen af deres kommende “guldbryllups-joke-foto”.

Hos os handler familietid mest om samvær og nærvær og en lille smule konkurrence…! Men mest de første to! Dog er det den sidstnævnte som giver anledning til flest grin i vores familie!

Man ved aldrig hvad dagen bringer på den hemmelige weekend! Så man skal være forberedt på det værste, som i sidste ende bliver det bedste!

Sommerfugle i maven! 

Som voksen synes jeg, det sjældent man får sommerfugle i maven. Men jeg glæder mig altid som et lille barn til vores årlige familieweekend.

Invitationens signaler var tvetydige og indeholdte både: Ridderslot (hvor finder man lige det i Jylland?) og biograf (hvor meget får vi så talt sammen?)
IMG_5451IMG_5450
Spørgsmålene stod i kø:

  1. Kunne det være drive-in bio?
  2. Hvor ligger der et slot?
  3. Hvad skal vi bruge alle de underlige ting til?

Pakkelisten så nemlig sådan her ud:

  • 1 pose osterejer
  • 1 par nylonstrømper
  • 4 tomme vandflasker

Google kan være din ven, men det bør undgåes at omgås “den ven” op til årets familiefest. Mest for sin egen spændings skyld.
Da konceptet startede for ca 17 år siden fandtes Google ikke, så det var ikke en fristelse de første mange år. Men nu er det meget svært og holde sig væk fra Google. Men den søgemaskine kan afsløre næsten alt – så vil du have sommerfugle i maven, så hold dig væk!

Afsløringen 

Lørdag morgen mødte op på den nævnte plads, hvor vi fandt en stor flot naturlegeplads, hvor der også var en fitness legeplads.  Her spiste vi morgenmad og da morgenmaden var spist blev dagens program afsløret: Vi skulle på middelalderfestival!

Så vi fik et kort over festivalen, et program for dagen og penge til frokost, så det hele var klar. Sommerfuglene i maven blev endnu vildere, da det ville blive en helt ny oplevelse! Man kan kun blive positivt overrasket, når man ikke prøvet det før.

Det foregik ved Horsens gamle statsfængsel, som dannede de perfekte rammer om det hele. Vi havde en vidunderlig dag og brugte det meste af dagen på festivallen.

Her kan du se nogle af de dejlige oplevelser vi fik:

Du betaler ikke indgang på festivalen, men går bare ind og nyder oplevelsen. Enkelte aktiviteter kostede små beløb, men de fleste oplevelser var helt gratis.
Alt foregik som i middelalderen og alle udstillere/aktører var klædt ud og alle boder var i autentiske materialer.

Der var ikke noget engangsservice og intet bestik. Al mad skulle spise med fingrene og drikkevarer blev serveret i lerkrus, som du kunne beholde mod betaling af “pant på 30 kr.” Tallerkenerne i de fleste boder var lavet af majspandekager eller hvidkålsblade. Selv små klatter syltetøj til æbleskiver blev serveret på hvidkålslapper.

Luften var fuld af støv fra hesterne, røg fra de mange bål, der blev lavet mad over, så indtrykkene stod i kø for at blive suget ind.

 Det var bare en helt fantatisk oplevelse og rigtig sjovt. Det bedste var, at alle i familien fra alderen tre et halvt til 67 kunne være med.

Den sene eftermiddag blev brugt i solen på mine forældres terrasse, hvor vi drak kaffe og spiste middelalderhonningkager og chokolademuffins. Aftensmaden var et festmåltid med langtidsmarineret kylling og pebersteg med rustikke kartofler, coleslaw og majskolber. Det var utrolig lækkert og heldigvis fik vi lov til at bruge bestik!

Lidt konkurrence skader ikke… eller gør det? 

Næste morgen spiste vi brunch uden for på terrassen. Gjorde du også det søndag morgen?
Efter morgenmaden var der et par sjove konkurrencer, som skulle afgøre hvilket hold, der havde vundet.

Konkurrence nr. 1 – Osterejen 

Man tager 1 Badehætte med barberskum på hovedet af et holdmedlem. Der skal så fanges så mange osterejer som muligt på 1 minut på hovedet!
Osterejerne skal kastes efter holdkammeraten på 2 meters afstand!

Min søn med ostereje-hår

Min søn med ostereje-hår

Konkurrence nr. 2 – Grimhedsbowling 


En helt ny slags bowling, hvor det er toppen af kroppen du gør grimmere og ikke fødderne (Ja, jeg bryder mig ikke om bowlingsko)
6 flasker stilles på en række med ca 40 cm imellem. En deltager fra hvert hold ligger en appelsin ned i en nylonstrømpe. Nylonstrømpen tages på hovedet.
Nu skal man så med hovedet forsøge at vælte vandflaskerne.

Grimhedsbowling!

Grimhedsbowling!

FUNNY HA HA!
Du må gerne grine – jeg bærer ikke nag! Ikke særlig meget i hvert fald!

Grimhedsbowling "In action"

Grimhedsbowling “In action”

Konkurrence nr. 3 – Lokums Haute Couture 


Hvert hold skulle designe en kjole og lave den af toiletpapir, ved at vikle det om et holdmedlem. Der var 1 minut til planlægning og design og 2 minutter til at “sy kjolen” direkte på modellen. Det blev både en cocktailkjole, en lårkort kjole og en prinsessekjole!

Min dejlige prinsesse

Min dejlige prinsesse

Konkurrence nr. 4 – Kagefjæs 


Den sidste udfordring blev man temmelig fedtet af, da min søster havde valgt småkager med chokolade…
En deltager fra hvert hold lægger en småkage i panden og lad den vandre ned i munden. Du har tre forsøg til at få kagen i munden. Den der først får spist kagen vinder!
Det er faktisk temmelig svært, men mega skovt at se på – har jeg hørt! Jeg var nemlig deltager for mit hold i denne disciplin:

Kagefjæs

Kagefjæs

Haps kagen!

Haps kagen!

Det blev ikke mit hold der vandt men drengeholdet, som helt sikkert havde brug for at have “håneretten” det næste års tid 😉

Sikke en masse gode grin vi fik!

Hvornår har du sidst grinet sammen med din familie, så tårerne trillede? Del gerne en sjov oplevelse – smid en kommentar herunder eller på Facebook

Da det er min store last at organisere, kan jeg næsten ikke vente til det bliver vores tur igen til at planlægge den hemmelige familie weekend.
I år skulle jeg bare møde op med min familie og nyde weekendens arrangement. Fantastisk!
Tusind tak til min søster og svoger for årets uforglemmelige weekend!

Storgrinende chokoladefjæs-smil fra DoodleMor

Comments 1

  1. Pingback: Bag facaden på "Årets mest hemmelige familieweekend" | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.