Mødregruppe vs. MorMafia

Bad Moms! Fra Mødregruppe til MorMafia!

DoodleMor Blogindlæg, Livet som mor 4 Comments

Hvis du skal nyde en god aften med veninderne, så tag i biografen og se filmen Bad Moms!

Tag dine yndlingsmødre under armen, og I vil grine jeres dejlige bløde/faste/kolde/varme helt naturlige mor-mås i laser! – og savle over den urimeligt lækre singlefar, som har en fin lille (meget vigtig) birolle!

Jeg har set filmen sammen med min MorMafia. Vi havde den skønneste aften! 

Vi er ikke en mødregruppe i kendt forstand, da vi ikke har kendt hinanden, da vores børn var babyer.

Vi har mødt hinanden i den danske folkeskole, da vores piger startede i 0. klasse sammen for to år siden. Vi kendte ikke hinanden i forvejen, men er gået “All in” på at få sammenholdet i klassen til at fungere og sikre pigegruppens trivsel.

Der er stor forskel på en MorMafia og en mødregruppe, og de aktiviteter man foretager sig sammen.

Jeg var helt vild med de mødregrupper, jeg var i da min rollinger var babyer, og jeg har skønne veninder, som stammer fra netop de grupper. Men grupperne nåede ikke at udvikle sig til MorMafiaer, og vi ses ikke som samlede grupper mere.

Party! Mommystyle!

Derfor vil jeg nu fortælle om forskellen mellem en Mødregruppe og en MorMafia!

Biografturen

 Mødregruppen

De mødes onsdag formiddag kl. 10 med barnevognene fyldt med rollinger, for at tage i babybio med kaffe latte og croissant samt rollinger hængende ved babset og dæmpet lys. 

Indimellem kommer en sød ung pige ind og råber “Nr. 4 græder”. Alle kigger rundt, hvis unge er det? Og du nyder dog, at det ikke var din denne gang 😉

Efter filmen skal der pusles og fodres igen, men hvis du er heldig, bliver der tid til frokost til dig selv.

Kilde: www.stiften.dk

Kilde: www.stiften.dk

 MorMafiaen

De mødes onsdag aften kl 17:30 (bemærk midt i ulvetimen) for at spise lækker sushi og drikke hvidvin helt uden at skulle tage hensyn til andre end dem selv. De har så god tid til at spise, at de bliver helt mætte og får skønne røde kinder af den kølige hvidvin.

Herefter går de i biografens kiosk og vælger lige præcis de syndige søde/salte/syrlige de har lyst til. Så slentrer de sludrende ind i den mørke biografsal lige inden filmen starter! 

Der sidder de og nyder filmen sammen med en hel sal fyldt med grinene kvinder i deres yndlingsselskab: veninderne!
Bagefter er der fint tid til kaffe eller cocktails og sladder om filmen og alt muligt andet!summer holidays and teenage concept - group of teenagers looking

 Cafebesøget

 Mødregruppen

Det er fredag formiddag, du sidder på Cafe Børnevenlig og venter på Mødregruppen. Den lille sover trygt i barnevognen udenfor. Babyalarmen står lige ved siden af din kaffe.

Du glæder dig til at se de andre mødre. Men tiden går, du drikker kaffen og det vælter ind med SMS’er om dårlig søvn, skrigeri og lortebleer, der forsinker hyggen. 

Inden de andre når at dukke op er din baby vågnet og så skal du pusle, amme og nusse pusse, inden du kan give veninderne opmærksomhed.

 MorMafiaen

Det er torsdag eftermiddag og i Matas høres højlydte kvindestemmer og ukontrollerede fnis.

MorMafiaen er ude og shoppe lidt, inden de skal på cafe. Gode råd om lækker hudpleje smelter sammen med sjove ideer til hårfarver, der dækker tiden moderlige tegn. 

De går videre i samlet flok og snakken går lystigt. Yndlingscafeen indtages, varm skummende kaffe, kolde øl, rosevin, cocktails og masser af lækker sprød kaloriefyldt mad nydes af de glade kvinder. 

Ingen bliver afbrudt af skrig, skrål, barnesult, lortebleer – men kun af latterkramper,?sjove venindeselfies og selvfølgelig de obligatoriske madbilleder til Instagram!

Aftenen slutter langt over sengetid! – også mødres! 😉


  Svømmehallen 

 Mødregruppen

Det er mandag morgen og du trisser afsted med barnevognen på vej til den lokale svømmehal, hvor du skal til babysvømning sammen med den lille og mødregruppen. Alt handler om timing denne morgen, og det skal helst passe ind i babys nyeste rutine, ellers er hun for gnaven – eller også er du. Og så er der ingen, der nyder svømmeturen.

I omklædningsrummet handler det om babybad, badebleer, halvhjertet morbadning og klapvogne med våde frysene babyer. Inden i hallen handler det om at koncentrere sig om, at baby får en god oplevelse i vandet, og der er ikke tid til hyggesnak.

Efter svømmeturen – STOP – du kender det og jeg vil ikke beskrive den scene, der udspiller sig i omklædningsrummet fordi baby er MEGET sulten, da det kan skræmme nogen væk fra både babysvømning og at få børn 😉

 MorMafiaen

Mødre i badedragter?  NO THANKS!
Det har intet med kropstyper og blablabla at gøre, men simpelthen fordi vi bare hellere vil dyrke andre sportsgrene!
Så i MorMafiaen har vi fundet ud af, at man faktisk ikke behøver komme i vandet, hvis blot man sørger for at transportere poderne til svømmehallen, og så sidde ved kanten og virke begejstret over deres præstation!

Poderne ser primært, at du kigger på dem hele tiden og mimer ros af sted for den flotte svømning. Mens du faktisk sidder og sludrer med MorMafiaen om alt det, børnene ikke skal høre. Du smiler, fordi det er mega hyggeligt, og det er en ugentlig stund, du ser frem til.

 Jeg elsker veninder 

Buffet for veninderne Nu sidder du nok og tror, at jeg helst undgår være sammen med mine børn og ikke kan fordrage andre folks babyer. Og at mine mødregrupper var elendige. Men det er slet ikke sandheden. Jeg elsker børn! Jeg elsker konceptet med mødregrupper!

Men jeg elsker endnu mere, at mine børn er blevet lidt større (4,5 og 8 år). For det betyder, at jeg har tid til at nyde de dejlige kvinder, som jeg har scoret som veninder ved at få disse skønne rollinger. Det er noget af det bedste, ved at blive mor.

Livet som mor er bare endnu skønnere, når man deler livets hårde mor-erfaringer med andre ligesindede. Og det gælder uanset om dine børn er 2 måneder, 3 år, 8 år, 15 år eller 24 år!image

Jeg elsker at have et netværk, hvor der altid er nogen at grine med og græde med! Vi holder fastelavn sammen, Halloween, MGP-Fest, Nytårsbrunch og alt muligt andet – for ungerne skyld – men da endnu mere for vores egen!
Så leger rollingerne mens vi nyder alt det, som kun er for voksne!!

Så hvis ikke du allerede har en sød mødregruppe, som senere kan blive cool MorMafia, så kom op af din sofa og skaf én! For din egen skyld! Find dine muligheder i den lokale idrætsforening, kirken, igennem sundhedsplejersken eller find dine nye veninder her.

Har du et godt TIP til noget sjovt for MorMafien?
Skriv det endelig, så alle kan blive inspireret til at nyde livet som mor og veninde!

Hav en fantastisk weekend!

Møs fra DoodleMor / Lone

image

Comments 4

 1. Hahahaha… så fin beskrivelse af tingene. Jeg ses slet ikke med nogle fra mine 2 mødregrupper. Til gengæld har jeg studie-veninder og masser af andre mødre i min omgangskreds og vi prioriterer også tid til hinanden. Biograf, sushi, kaffe eller bare en gå-tur. Så længe vi ses. Kh. Birgitte

  1. Post
   Author
 2. Jeg elsker alt ved det, og har hermed besluttet mig for at lave min egen Mafia <3

  Tak for det super gode input – det var lige hvad jeg trængte til at læse.

  Kram fra Anja

  1. Post
   Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.