Film, du skal se med din datter

DoodleMor Blogindlæg, Livet som mor Leave a Comment

At se en film sammen kan åbne for mange samtaler. Derfor bruger jeg ofte film, som en mulighed for at snige mig ind på, hvordan min datter egentlig har det.

Tweens og teens har deres eget intense følelsesregister. De er enten åbne eller meget lukkede omkring, hvad der egentlig foregår i deres hoved.
Du kender nok følelsen fra dine egne unge år – har jeg ret?

Så her får du nogle af de film, som jeg har set med min datter (f. 2008), og som jeg planlægger at se, når hun bliver lidt ældre.

Clueless

Den evige 90’agtige tøsefilm om livet i High School og om, hvordan man bare gerne vil have venner og passe ind. Den er skøn og fyldt med humor, og kan bare nydes for den underholdning den er, men den kan også lukke op for samtaler om venner, kærester, sexualitet og alkohol.

Tall

Filmen adresserer nogle af de helt store bekymringer, som de unge har. Hovedpersonen er en del højere end gennemsnittet, og man følger hendes rejse til accept af sig selv og kampen for at give slip på, hvad andre tænker om hende.

Filmen findes på Netflix

Popcorn og kakao

Kissing booth

Det er er en af min datters yndlingsfilm for tiden. Filmen handler om en pige, der både vil bevare venskabet med sin bedste ven, men samtidig forelsker sig i hans bror. Du kan næsten gætte dig til resten. Der er to eller tre film i serien. De kan ses på Netflix.

RED

Den søde pige i denne film oplever forandringer i hendes krop og sjæl, som viser sig gennem en måde, der skal tæmmes for at kunne fungere. Præcis sådan som, man kan opleve sin egen udvikling fra barn til ung kvinde.

Selvom det er en tegnefilm, så er den også for lidt større piger og drenge.

Filmen findes på Disney+

Inderst inde

Denne film er en tegnefilm, som går helt ind i sindet. Den åbner for mange muligheder for samtaler med din datter om alle de følelser, som vælter rundt inde i hendes hoved.
Humoren er genial, og vi har set den masser af gange.

Man kan ikke blive for gammel til denne film.

Den findes på Disney+

Inderst inde

Dirty Dancing

En gammel klassiker, der handler om forelskelse, graviditet, tillid mellem forældre og unge og at leve livet fuldt ud lige nu.

Den har vi stadig til gode at se sammen. Jeg synes, hun skal være lige lidt ældre, før jeg trækker den frem. Men det er en af mine yndlingsfilm fra min ungdom, og jeg synes bestemt, at den stadig er relevant.

Hvilke film, har du set med din datter?

Sku’ op for hyggen

Når du inviterer din datter til filmaften, eller hun inviterer dig, så husk at forsyne jer med alle de snacks, som I hver især elsker.

Hos os vil der helt sikkert være chips, popcorn, syrligt slik og varm kakao eller chailatte.

Rigtig god fornøjelse!

Møs fra DoodleMor / Lone

Mor og datter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.