Når du vil forkæle veninderne med en let sommerfrokost eller en hyggelig middag på terassen, så er denne lette salat ren luksus!
Den er super nem at lave, ligner en million og smager vidunderligt!
Den fede lækre laks suppleres skønt af de lidt syrlige hindbær og den knasende sprøde spinat!
Vi spiste også røgede pil-selv-rejer med hvidløg, skaldyrssalat (fiskemandens) og snackærter til.
Her kan du se råvaregrundlaget til 2 personer, der er fisk for 220 kr. (Vestjysk pris), og vi havde lidt af det hele i overskud til næste dag.
Mums, en lækker sandwich det også blev til dagen derpå!
Opskrift på laksesalat
(Til 2-3 personer)- 200 gr. Kold røget laks – helst fra fiskehandleren
- 100 gr. Friske hindbær
- 300 gr. Frisk Baby spinat (øko)
- 1 økologisk Citron
- Olivenolie
- Dild til pynt
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
- Vask babyspinaten godt og ryst vandet af – så meget som muligt
- Læg spinaten på et serveringsfad, gerne med lidt kant
- Dryp med olivenolie
- Kværn salt og peber ud over
- Riv “totter” af laksen og fordel den ud over spinaten
- Fordel hindbærrene ligeligt over fadet
- Drys med små stykker dild
- Dryp med lidt citron og pynt med små tynde citronstykker
Tilbehør: Lækkert brød, krydderurtecreme og kølig rosevin!
Opskrift på krydderurtecreme
(Til 2-3 personer)- 1 1/2 dl. Dild
- 1 1/2 dl. Purløg
- 2 1/2 dl. Creme fraiche
Krydderurterne kan skiftes ud med dine favoritter!
Næste gang jeg laver cremen, vil jeg nok benytte bronzefennikel og estragon fra vores skønne kolonihave.
Sådan gør du:
- Hak krydderurterne
- Bland dem i creme fraichen
- Krydr let med salt og peber – gerne friskkværnet
- Giv den et “scquiz” citron (ca. 1 tsk)
- Rør godt rundt
- Cremen skal være ret tyk, så den ser rustik ud.
Krydderurtecremen kan sagtens tåle at hvile inden servering eller laves dagen før.
Bon appetit!
Møs fra DoodleMor
Hvis du have mere, så følg mig her:
Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt fra bloggenPinterest – Min kreative opslagstavle
Instagram – Billeder af livet i vores familie i al sin herlighed!
Bloglovin – Tips om nyt på bloggen