Skal det være farvel til kolonihavelivet?

DoodleMor Blogindlæg, Haveliv 3 Comments

Vi er så heldige, at vi har haft en kolonihave til at nyde livet i de sidste 14 år.

Det er det sted, vi har haft i længst tid. Det er dog også snart 9 år siden vi flyttede ned fra 4. sal på Nørrebro og ud i vores hyggelige rækkehus i Taastrup, hvor kolonihaven også ligger.

Vi har boet i haven (ja, vi er udenfor 80 % af tiden) hver sommer i månedsvis indtil for få år siden. Vi plejer at pakke vores bedste sommertøj, potteplanterne og det bedste fra vinreolen og så flytter vi. Så har lejlighed og rækkehus ellers passet sig selv, mens vi har følt, at vi var på sommerferie hele sommeren.

Men rollingerne vil ikke med mere, de vil hellere være tæt på vennerne. Gemalen har også nogle drømme, som først kan realiseres, når vi ikke også skal bruge tid og ressourcer i kolo’en. Og så kan vi alle 4 virkelig godt lide at rejse, og er nødt til at gøre det om sommeren.

Så mange tanker er tænkt, tårer er trillet og lange samtaler er hændt.

Det hele er endt med en beslutning om at lade nogle mulige købere komme og se stedet. Så må vi se, om kolonihaven får lov at få en ny familie?

Vi vil altid have minderne

Den her beslutning har været en af de sværeste i mit liv. Det gør ondt i hjertet, når jeg tænker på, at det måske snart ikke er vores sted mere.

Der er så mange minder derfra. Ferier, fødselsdage, barnedåb, barselsorlov, Sankt Hans fester, havevandringer, grillfester og god gedign hverdagshygge. Venskaber, kærlighed og børn er vokset her på dette særlige sted.

Til tops i kirsebærtræet

Til tops i kirsebærtræet

Inde i mit grønne drivhus

Inde i mit grønne drivhus

“Men jeg må lære at udvinde mindet fra en ting” (Hørt i Marie Kondos program på Netflix). Måske er det lidt sjovt oversat.

Men det er et vildt godt udtryk, for det er faktisk det, det handler om, hvis jeg skal kunne give slip på vores kolonihave.

Jeg skal kunne nyde minderne, og gøre mig klar til at skabe flere nye minder i alle vores andre oplevelser.

Fremtidens haveliv

Vi har jo faktisk en have mere. Den har bare ikke fået så meget kærlighed i de otte år, vi har haft den. Den er kun velsignet med en lækker bålplads og en kæmpe trampolin. Begge dele til stor glæde for rollingerne.

Så nu har jeg valgt at se fremad og har allerede plantet forårsblomster i krukker i rækkehushaven. Jeg har sat masser af spiselige blomster til spiring (mere om det i en artikel for sig), så havesmølfen flytter skam med hjem i rækkehuset.

Jeg har fundet et fedt havedesignprogram hos Gardena, som jeg har tegnet en ny spændende haveplan i. Den skal du nok snart få at se.

Så fortællingerne om havelivet forsætter her på bloggen, men nu i et andet format, da det vil være en anden måde at dyrke livet i haven på.

Men det kan vi jo glæde os til at opleve sammen.

Dejligt, at du læste med.

På gensyn snart igen.

Møs fra DoodleMor / Lone

Comments 3

  1. Pingback: Glædeshyl, Tudemarie og den sværeste beslutning i mit liv | DoodleMor

  2. Pingback: Store havedrømme for rækkehushaven | DoodleMor

  3. Pingback: Kreativt skoleskema og ideer til hygge i et lukket land | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.