Bæredygtigt væddemål mellem veninder

DoodleMor Bæredygtigt familieliv, Blogindlæg 2 Comments

Jeg har ikke fået nyt tøj tre måneder nu.
Det virker måske ikke som lang tid, men det er det for mig. Jeg er gået forbi alle januarudsalgene, alle “sidste chance” og alle andre fristende skilte, der normalt kan lokke mig til at få lidt nyt og lækkert til klædeskabet.

Men jeg har lavet et væddemål med min søde veninde, om at vi kun må købe to stykker tøj fra 1. januar til 15. juni 2019. Hvis man køber mere end to ting, så har man tabt, og man skal give den anden en god middag. Men det er lige så meget æren, der er på spil her.

Hvorfor gør vi det?

Vi gør det for at passe på miljøet. Produktion generelt fylder omkring 70% i klima-regnskabet, så alt hvad vi kan gøre for at skære ned på produktionen, og bruge nogle af alle de ressourcer, der allerede er til stede, kan gøre en stor forskel.

Vi vil gerne skære ned på vores forbrug et sted, hvor det ikke har den store betydning i hverdagen, men hvor det gør en forskel.

Vi er begge så heldige, at vores klædeskab faktisk er rigeligt fyldt op. Vi mangler faktisk ikke tøj. Der er både hverdagstøj, festtøj og slappe-af-tøj i vores skabe.

Med min shoppehistorik er dette en meget sund øvelse for mig. Bare fordi man kan købe, behøver man nemlig ikke gøre det. Jeg kan allerede se, at mine penge ikke forsvinder lige så hurtigt fra min konto.

Så der er selvfølgelig gået sport i det, og jeg vil ikke hvert fald ikke tabe.

Jeg er også ret sikker på, at min veninde heller ikke vil give op. Hun skal dog ud og købe tøj til sin søns konfirmation, så hun har lov til at købe 1 ekstra ting. Mon hun kan holde sig til det?

Hvad gør du af små ting i hverdagen, som gør en forskel for klimaet?

Kom småt i gang

Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man gerne vil gå op i bæredygtighed. Så jeg har fundet mig nogle udvalgte forbilleder, som giver mig inspiration i hverdagen, og hvor jeg kan købe bæredygtige produkter og fødevarer.

Her er nogle af mine forbilleder:

  • Sustain daily – Inspirerende podcasts, blog og magasin, der gør bæredygtighed sjovt og nemt.
  • Lush butik – Butik og webshop med bæredygtigtige produkter af høj kvalitet til hele familien.
  • Frankly juice – Økologisk koldpresset juice uden tilsætningsstoffer med en bæredygtig produktion.
  • Too good to go – App, der hjælper med at undgå madspild ved at du køber billig mad ved lukketid hos cafeer, bagere og restaturanter.

Med hensyn til bæredygtigt tøj, så kan jeg varmt anbefale nogle af alle de skønne secondhand-butikker og genbrugsbutikker, hvor du kan finde lækkert tøj, som glæder til til at få en ny ejer prøv også fx Veras Vintage.

Har du nogle forbilleder, som du vil dele med mig, så skriv dem gerne i en kommentar, sammen med de små ting, du gør i hverdagen 😉

Nu skal jeg bare holde ud i 2 måneder endnu, men det bliver nemt, nu kan jeg nemlig snart finde mit sommertøj frem, og så er det næsten som at få nyt tøj.

Mon ikke det ender med, at min veninde og jeg inviterer hinanden på et glas bobler i solskinnet for at fejre, at vi er lykkedes med vores mission?

Dejligt, at du læste med!
Du må have en skøn dag!

Møs fra DoodleMor / Lone

Følg gerne med i vores kreative bæredygtige familieliv her:

Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt fra bloggen

Instagram – Billeder af små og store oplevelser

Pinterest – Masser af kreative ideer

Bloglovin – Tips om nyt på bloggen

Comments 2

  1. Pingback: Har du lavet en klima-aftale med dig selv? | DoodleMor

  2. Pingback: Corona-Quiz: Om alt det vi (ikke) savner! | DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.