En klassisk dansk brunsviger er noget jeg har store følelser for! “Kagesmovsende uden dårlig samvittighed overfor kalorierne følelser”!
Det er en af de kager, som uden tvivl hører til i NEED TO EAT-kategorien!
Den kan enten nydes alene i egoistiske stykker fra bageren eller i store mængder sammen med andre. Jeg er til begge løsninger!
Her får du en opskrift til en hel bradepande, og NEJ, det er ikke for meget!
Der er aldrig for meget brunsviger! Men du bør nok dele med andre, når først du har bagt denne her! (Dette gælder kun, hvis du bruger opskriften her i januar…you know)
Opskrift på brunsvigerdej
- 50 gr. gær
- 50 gr. sukker
- 5 gr. salt
- 1 æg
- 250 ml. mælk
- 50 gr. smør
- Ca. ½ kg mel
Sådan gør du:
- Varm mælk og smør til stuetemperatur. (Skær gerne smørret i mindre stykker, så det kan nå at smelte sammen med opvarmning af mælken)
- Smelt gæren i sukker og salt og tilsæt straks herefter æg og rør ud.
- Tilsæt den lune mælk med smør og rør rundt.
- Tilsæt ca ¼ del af melet og rør rundt.
- Kom forsigtigt mel i lidt efter lidt, indtil du ikke længere kan banke/røre dejen sammen med håndkraft i skålen mere.
- Tag en god håndfuld mel ud på bordet og vend dejen ud herpå, kom nu en god håndfuld mel ovenpå dejen og pak dejen sammen og bank den ud igen og pak den sammen på den anden led så alt melet på bordet er brugt.
Hvis du er “røremaskinetypen”, så kører du bare dit eget løb fra punkt 2-7. Du ved hvad, jeg mener! DoodleMor
- Ælt kort dejen til en rund kugle.
- Kom lidt mel i bunden af skålen og læg dejen i skålen.
-
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
Snask til brunsviger
( Til 1 stor bradepande)
250 gr. smør
350 gr. brun farin
2 spsk. sirup
1/2 pose cremepulver
1 dl. mælk
- Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde
- Sluk for varmen og tilsæt cremepulver og mælk
- Rør rundt til cremepulveret er rørt ordentligt ud.
- Lad det køle af.
Kagen samles
Rul dejen ud og læg den i den bradepande med bagepapir. Brug fingrene til at prikke huller rundt i dejen. Kom massen på den udrullede dej, når denne har hævet i ca. 15 minutter.Lad den hæve i yderligere 15 minutter.
Når dejen er fuldt hævet, drysses et fint lag brun farin ud på brunsvigeren.
Bages ved 200-225 gr. i 8 -10 minutter til sukkeret er smeltet og bunden er gennembagt (tjek). Den skal føles blød og må ikke blive sprød.
Nyd kagen i godt selskab! Enten dit eget eller andres! Sæt i gang!
Du kan også trylle brunsvigeren om til en kagemand på kun 10 minutter:
Rigtig god bagelyst! Kagelige hilsner fra DoodleMor
Hvis du have mere fra mig, så følg mig her:
Facebook – Hverdagsglæde og seneste nytPinterest – Min kreative opslagstavle
Instagram – Billeder af livet i vores familie!
Bloglovin – Tips om nyt på bloggen
Comments 5
Mums, nu blev jeg alvorlig lækkersulten. Er også fan af brunsviger 🙂 kh. Birgitte
Author
Ked af at lokke dig i kagefælden Birgitte! 😉 Men nogle gange er det bare nødvendigt med kage – især brunsviger! Kh Lone / DoodleMor
Hvad er cremepulver?
Author
Hej Maj-Britt.
Det er det, man bruger til at lave lagkagecreme.
Du laver ikke en creme og blander i, men hælder pulveret direkte i sukkermassen
Kh Lone / DoodleMor
Pingback: Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave? | DoodleMor