Gæsternes yndlings sommerkage

DoodleMor Blogindlæg, Børn i køkkenet, Fødselsdag, Mit madværksted 18 Comments

Når det er sommer og solen skinner, havens bær er på sit højeste, så er der ikke noget bedre end at bage en lækker kage, som rummer alt det gode fra haven.

Her får du opskriften på den sommerkage, som vores gæster elsker allermest.

Det er en skøn kage bagt med chokoladenøddebund toppet med syrlig cremet rabarberskum og masser af friske bær.

Der er rigeligt kage til ca: 16 personer

 Chokoladenøddebund

Det skal du bruge:

  • 8 pasteuriserede æggehvider
  • 400 gr sukker
  • 150 gr. hasselnødder
  • 200 gr mandler
  • 6 spsk. kakao
  • 1 stor firkantet metalform (30 x 40 cm) eller 2 springforme af 24 cm i diameter

Sådan gør du:

  • Pisk hviderne stive
  • Tilsæt sukker og pisk igen – til hviderne er glatte og blanke
  • Hak nødderne groft  (minihakker kan bruges)
  • Vend forsigtigt nødder og kakao i æggehviderne
  • Fordel dejen i kageformen

Bag nøddebunden i en 175° varm ovn i 25 minutter. Afkøl den helt.
Blanke æggehvider med sukker

 

Så er dejen i formen

Syrligt rabarberskum

Det skal du bruge:

  • 600 gr rabarber
  • 320 gr rørsukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • Korn af 2 vaniljestænger
  • 1 l piskefløde
  • 100 g mørk chokolade – fint hakket

Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser

Sådan gør du:

  • Rens rabarberne og skær dem i 2 cm store stykker
  • Vend sukker, kartoffelmel og vaniljekorn sammen med rabarberne
  • Læg den tomme vaniljestang ved
  • Fordel dem i et ovnfast fad

Bag rabarberne i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Lad dem køle helt af.

  • Hak chokoladen helt fint
  • Fjern vaniljestangen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
  • Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i sammen med fint hakket chokolade.
Rabarber klar til ovnen

Rabarber klar til ovnen

Rabarberskum

Lige før servering

Du skal bruge:

  • Rabarberskum
  • 500 gr friske bær
  • 100 gr mørk chokolade

Du kan hælde lidt af skummet i en sprøjtepose med stjernetyl til at gøre kanten festlig.Fordel rabarberskummet over chokoladenøddebunden og pynt med lækre friske bær og hakket chokolade.

Tøsepigen pynter sin kage

Tøsepigen pynter sin kage

Toppes med chokolade

Toppes med chokolade

Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du blot skal bruge kage til 8 personer.

Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser

Glæd dig! Den smager fantastisk!

Rigtig god bagelyst!

Møs fra DoodleMor / Lone


Hvis du have mere, så følg vores kreative familieliv her:

Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt fra bloggen

Instagram – Billeder af små og store oplevelser

Pinterest – Masser af kreative ideer

Bloglovin – Tips om nyt på bloggen

eller tilmeld dig nyhedsbrevet 

Få nyhedsbrevet og bliv inspireret til et kreativt nærværende familieliv

Nyd det!

Dette indlæg indeholder affiliate links. Så hvis du køber noget via linket, får jeg en lille bitte bonus, men det påvirker på ingen måde dig og dit køb.

Comments 18

  1. Pingback: Højeste besøgstal nogensinde og mest læste indlæg i 2017 | DoodleMor

  2. Hej.
    Hvis jeg skal lave denne i en bradepande, skal jeg så lave 50% mere, eller passer denne opskrift fint?
    Skal ca have kage til 18 personer.
    Bh Julie

    1. Post
      Author

      Kære Julie
      Du kan sagtens bruge en bradepande. Det vil passe fint.
      Du behøver ikke ligge noget oveni i opskriften.
      Det kommer til at passe rigtig fint til 18 personer.

      Rigtig god bagefornøjelse!
      Kh Lone / DoodleMor

    1. Post
      Author

      Kære Tina,
      Det kan du sagtens.
      Så længe du venter med at ligge rabarberskummet på til den dag, den skal serveres.
      Du kan også lave rabarberkompotten klar dagen før, så den bare skal røres i skummet.

      God bagelyst,
      Kh Lone / DoodleMor

  3. Jeg kan simpelthen ikke få fingrene i nogle rabarber. Har du et andet forslag til hvad jeg kan lave af skum istedet ?

    1. Post
      Author

      Hej Christa,
      Jeg tænker, at hindbær også kan give en lækker syrlig og frisk skum.
      Dem ville jeg nok bare mose let og røre friske i skummet.
      Kh Lone / DoodleMor

  4. Hejsa
    Hvordan er bunden? Jeg er nemlig ikke så pjattet med traditionel “tør” chokoladekage, så skal lige høre, hvordan den her bliver, inden jeg kaster mig ud i den? 🙂

    1. Post
      Author

      Kære Christina
      Det er faktisk en svampet nøddebund, som bare har lidt farve fra kakaoen.
      Så du kan roligt kaste dig ud i det 😉 Kh Lone / DoodleMor

  5. Hej Lone
    Kan kagen laves i en almindelig, stor bradepande (den der “passer” i ovnen? Og skal der i så fald laves dobbelt portion?
    Mvh. Lise

    1. Post
      Author

      Kære Lise
      Du kan godt lave den i en stor bradepande. Grunden til, at jeg sætter metalformrn i, er at den sørger for skarpe kanter.
      Hvis du laver den direkte i bradepanden skal du nok bare lave halvanden portion.
      God bagelyst!
      MH Lone / DoodleMor

  6. Hej – det er en fuldstændig fantastisk kage, men havde besvær med at flytte den fra bagepapiret over på serveringsfadet. Kan den være bagt for lidt, den smagte super dejlig men var lidt blød??
    Mvh Else Marie

  7. Sikke en skøn kage. Serverede den for cykelklubben efter en 30 km tur. Den vakte jubel og passede fint til 14 ( faktisk 2 gode stykker tilovers til i morgen😊)

    1. Post
      Author
  8. Pingback: 2020 – Året vi aldrig vil glemme | DoodleMor

    1. Post
      Author
  9. Dejlig kage, men næste gang bliver det uden kakao i bunden. Det synes jeg ødelagde den lidt. Havde ingen rabarber, men mosede friske hindbær og kom lidt jordbær/rabarber marmelade i skummet også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.