Når det er sommer og solen skinner, havens bær er på sit højeste, så er der ikke noget bedre end at bage en lækker kage, som rummer alt det gode fra haven.
Her får du opskriften på den sommerkage, som vores gæster elsker allermest.
Det er en skøn kage bagt med chokoladenøddebund toppet med syrlig cremet rabarberskum og masser af friske bær.
Der er rigeligt kage til ca: 16 personer
Chokoladenøddebund
Det skal du bruge:
- 8 pasteuriserede æggehvider
- 400 gr sukker
- 150 gr. hasselnødder
- 200 gr mandler
- 6 spsk. kakao
- 1 stor firkantet metalform (30 x 40 cm) eller 2 springforme af 24 cm i diameter
Sådan gør du:
- Pisk hviderne stive
- Tilsæt sukker og pisk igen – til hviderne er glatte og blanke
- Hak nødderne groft (minihakker kan bruges)
- Vend forsigtigt nødder og kakao i æggehviderne
- Fordel dejen i kageformen
Bag nøddebunden i en 175° varm ovn i 25 minutter. Afkøl den helt.
Syrligt rabarberskum
Det skal du bruge:- 600 gr rabarber
- 320 gr rørsukker
- 2 spsk. kartoffelmel
- Korn af 2 vaniljestænger
- 1 l piskefløde
- 100 g mørk chokolade – fint hakket
Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser
Sådan gør du:
- Rens rabarberne og skær dem i 2 cm store stykker
- Vend sukker, kartoffelmel og vaniljekorn sammen med rabarberne
- Læg den tomme vaniljestang ved
- Fordel dem i et ovnfast fad
Bag rabarberne i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Lad dem køle helt af.
- Hak chokoladen helt fint
- Fjern vaniljestangen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
- Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i sammen med fint hakket chokolade.
Lige før servering
Du skal bruge:- Rabarberskum
- 500 gr friske bær
- 100 gr mørk chokolade
Du kan hælde lidt af skummet i en sprøjtepose med stjernetyl til at gøre kanten festlig.Fordel rabarberskummet over chokoladenøddebunden og pynt med lækre friske bær og hakket chokolade.
Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du blot skal bruge kage til 8 personer.
Du kan købe lækre friske økologiske ingredienser her: Økologisk supermarked online til discountpriser
Glæd dig! Den smager fantastisk!
Rigtig god bagelyst!
Møs fra DoodleMor / Lone
Hvis du have mere, så følg vores kreative familieliv her:
Facebook – Hverdagsglæde og seneste nyt fra bloggen
Instagram – Billeder af små og store oplevelser
Pinterest – Masser af kreative ideer
Bloglovin – Tips om nyt på bloggen
eller tilmeld dig nyhedsbrevet
Dette indlæg indeholder affiliate links. Så hvis du køber noget via linket, får jeg en lille bitte bonus, men det påvirker på ingen måde dig og dit køb.
Comments 18
Pingback: Højeste besøgstal nogensinde og mest læste indlæg i 2017 | DoodleMor
Hej.
Hvis jeg skal lave denne i en bradepande, skal jeg så lave 50% mere, eller passer denne opskrift fint?
Skal ca have kage til 18 personer.
Bh Julie
Author
Kære Julie
Du kan sagtens bruge en bradepande. Det vil passe fint.
Du behøver ikke ligge noget oveni i opskriften.
Det kommer til at passe rigtig fint til 18 personer.
Rigtig god bagefornøjelse!
Kh Lone / DoodleMor
Hej. Kan jeg bage bunden dagen før den skal spises ?
Vh Tina
Author
Kære Tina,
Det kan du sagtens.
Så længe du venter med at ligge rabarberskummet på til den dag, den skal serveres.
Du kan også lave rabarberkompotten klar dagen før, så den bare skal røres i skummet.
God bagelyst,
Kh Lone / DoodleMor
Jeg kan simpelthen ikke få fingrene i nogle rabarber. Har du et andet forslag til hvad jeg kan lave af skum istedet ?
Author
Hej Christa,
Jeg tænker, at hindbær også kan give en lækker syrlig og frisk skum.
Dem ville jeg nok bare mose let og røre friske i skummet.
Kh Lone / DoodleMor
Hejsa
Hvordan er bunden? Jeg er nemlig ikke så pjattet med traditionel “tør” chokoladekage, så skal lige høre, hvordan den her bliver, inden jeg kaster mig ud i den? 🙂
Author
Kære Christina
Det er faktisk en svampet nøddebund, som bare har lidt farve fra kakaoen.
Så du kan roligt kaste dig ud i det 😉 Kh Lone / DoodleMor
Hej Lone
Kan kagen laves i en almindelig, stor bradepande (den der “passer” i ovnen? Og skal der i så fald laves dobbelt portion?
Mvh. Lise
Author
Kære Lise
Du kan godt lave den i en stor bradepande. Grunden til, at jeg sætter metalformrn i, er at den sørger for skarpe kanter.
Hvis du laver den direkte i bradepanden skal du nok bare lave halvanden portion.
God bagelyst!
MH Lone / DoodleMor
Hej – det er en fuldstændig fantastisk kage, men havde besvær med at flytte den fra bagepapiret over på serveringsfadet. Kan den være bagt for lidt, den smagte super dejlig men var lidt blød??
Mvh Else Marie
Sikke en skøn kage. Serverede den for cykelklubben efter en 30 km tur. Den vakte jubel og passede fint til 14 ( faktisk 2 gode stykker tilovers til i morgen😊)
Author
Sikke en dejlig tilbagemelding ❤️
Hvor skønt at høre, at den kan skabe glæde i alle sammenhænge 🤩 Kh Lone / DoodleMor
Pingback: 2020 – Året vi aldrig vil glemme | DoodleMor
Kan jeg fryse buden?
Author
Hej Lone
Ja, det vil jeg godt mene, at du kan.
Men du skal nok tø den op i køleskabet.
Mh. DoodleMor / Lone
Dejlig kage, men næste gang bliver det uden kakao i bunden. Det synes jeg ødelagde den lidt. Havde ingen rabarber, men mosede friske hindbær og kom lidt jordbær/rabarber marmelade i skummet også.