Opskrift: Små æbletærter med ristet kokos

DoodleMor Blogindlæg, Mit madværksted Leave a Comment

Det var en mørk og regnfuld aften. Trangen til søde sager var stor. Drømmen om sprød æbletærte opstod.

Rollingerne var afsted til spejder og gymnastik. I køleskabet lå en rest kagedej, som havde brug for at blive vakt til live.

Opskriften på æbletærterne er oprindeligt fra min mands mors moster, men har vi givet den nogle havregryn og ristet kokos, for den kan godt blive lidt for sød og snasket uden.

De er de nemmeste søde lækre sager at lave, og de smager vanvittigt godt!

Tøsepigen vasker æbler

Vi lavede dobbeltportion dej i weekenden, da vi lavede kage til gæster. Derfor var der dej i overskud.

En portion dej giver tærter 7 gæster. Halvanden portion passer til ca. 10 gæster. Men det hele bliver spist uanset, hvordan du beregner det.

Opskriften på dejen:

(æbletærter til 7 Pers.)

  • 200 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr mel
  • 100 gr havregryn

Alle tingene blandes grundigt sammen. Du må gerne bruge røremaskinen og så samle fejlen med hænderne til sidst.

Dejen pakkes i plastfolie og ligges på køl i min 30 min, gerne længere. Den kan sagtens ligge indpakket på køl i 5 dage. Så du kan lave den i god tid.

Æblehøst i kolonihaven

Inde i tærterne

Der skal du bruge 4-5 æbler i en pæn størrelse.

Æblerne kan skrælles, men det er ikke hver gang, vi gør det. Æblerne skæres i rustikke både. Æblebådene vendes i 1/2 dl kanelsukker og 1 dl ristet kokos. (Ristet kokos kan købes færdigt, men du kan også selv riste det af på panden.)

Smør de forme, som du vil bage tærterne i, med smør. Jeg har brugt skåle fra Bitz. De fungerer rigtig godt.

Klar til ovnen

Så skal du dele dejen i det antal tærter du vil bage. Så smuldrer du 1/4 i bunden af formen.

Læg herefter æblebådene i – gerne lidt hulter til bulter – og smulr derefter resten af dejen ovenpå hver tærte.

Drys gerne mere ristet kokos på, inden du sætter dem i ovnen.

De bages i ovnen i 30-35 min ved 200 grader.

De små færdige æbletærter:

Æbletærter

De skal være godt gyldne på toppen, når du tager dem ud. De bliver først helt sprøde, når de har kølet af i 5-10 min.

Serveres gerne lune og med en klat creme fraiche til dem, der elsker syrlighed.

Det er æblesæson lige nu, men tærterne kan laves hele året rundt.

Så nyd den nu eller lige, når det passer dig.

Kagemøs fra DoodleMor / Lone

DoodleMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.