Mad over bål: Bagte æbler

DoodleMor Blogindlæg, Børn i køkkenet, Haveliv, Mit madværksted Leave a Comment

Bagte æbler er en nem lækker dessert, som sætter prikken over i’et til din bålhygge.

De kan også  være en skøn eftermiddagssnack sammen med snobrød.

Det skal du bruge: 

  • Æbler – antal efter deltagerantal
  • Kanel
  • Sukker eller brun farin
  • Smeltet smør
  • Ekstra – hvis du er til det: Revet marcipan og hakkede mandler

 Sådan gør du:

Tag endelige børnene med i køkkenet, når du skal gøre æblerne klar.

  1. Skræl æblerne
  2. Halver dem
  3. Fjern kernehuset
  4. Pensl dem med det smeltede smør
  5. Bland kanel og sukker
  6. Vend æblerne i kanelsukkeret
  7. Læg evt marcipan og hakkede nødder i æblet, det hvor kernehuset var.
  8. Saml æblet og pak det grundigt ind i staniol
  9. Læg dem ind i gløderne
  10. Lad dem bage i ca. 10 min.

Vi elsker at lave mad over bål, så derfor har vi bygget en bålplads i vores have.

Vores bålplads

TIP: Hvis du ikke kan komme til at smelte smørret, så rør det sammen med sukkeret til en tyk masse og læg det i midten af æblet, så vil det smelte i varmen fra bålet. DoodleMor

Servering: 

Når æblerne er færdige hældes de ud af deres foliepakke og ned i en lille skål eller dyb tallerken.
Du kan også bruge store melaninkopper eller andet, der kan tåle udendørsliv.
Vi bruger små skåle af bambus. (Købt i Søstrene Greene til 5 kr stykket)

Drysses hakkede nødder og evt. kanelsukker.
Server med creme fraiche eller flødeskum (helst fra spray, da det er nemmere at have med i naturen)

Velbekomme!

Lækkersultne hilsner fra DoodleMor

 

DoodleMorMad over bål: Bagte æbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *