Mine mælketænder

Grubleri #4 – Når tandfeen svigter!

DoodleMor Blogindlæg, Grublerier Leave a Comment

“moooar”… lyder det med vag stemme fra prinsessens værelse.

“Øjeblik…” råber jeg fra badeværelset, da jeg er lige kommet ud af badet.

“moaaar…!” Lyder det nu grådkvalt fra børneværelset.. Jeg skynder mig derind og hun ligger hulkende i sin seng: “mor, tandfeen har ikke været her.” I det øjeblik går det op for mig… “fuck fuck fuck fuck fuck!” Jeg har glemt at være tandfeen i nat.

Hun taler videre om, at tandfeen har glemt hende, men jeg hører ikke halvdelen af det, da jeg desperat forsøger at udtænke en akutredning af katastrofen!

Jeg vil så gerne have, at mine børn lærer at bruge deres fantasi. Derfor forsøger jeg at lære dem om tandfeen, julemanden, nisser, Karius og Baktus, trolde og alfer i skoven og andre fantasidyr.

Men det er der sker, når man så glemmer at udføre sin opgave som hemmeligt fantasidyr, er at børnene mister troen. Det er det værste, der kan ske! OK, der kan ske værre ting….Jeg er voksen, så det ved jeg godt!

Men fantasien  bør holdes i live så længe som muligt, det udvikler barnet kreative evner. Dagen hvor fantasidyrene uddør skal hurtigt nok komme i disse tider.

Hendes mælketand

Hendes mælketand – klar til at lægge under hovedpuden

Inden sengetid aftenen inden, havde vi talt om at Tandfeen kunne have travlt og måske ikke nå rundt til alle børn. Men desværre havde jeg været kæphøj og insisteret på, at med lidt magi kunne alt lade sig gøre.

Problemet er bare, at man som mor ikke har de her magiske kræfter, som tandfeen har. Især ikke en almindelig hverdagsaften midt i en travl uge. Så nogle gange er der ikke så meget magi at komme efter! (På flere fronter – desværre)

Så er det katastrofen indtræffer!

Heldigvis kunne gemalen høre, at noget var gruende galt i prinsesseværelset. Så han kom mig til undsætning. Imens jeg trøstede hende og gemte hende godt ind i min trøje, tryllede han. Da jeg havde krammet hende lææænge, bad han om at se æsken, hvor tanden skulle ligge, og pludselig lå både tanden og en guldmønt i æsken! Det var magisk!

Så var den lille prinsesses lykke var gjort!

Heldigvis gør seksårige sig ikke så mange tanker om, hvordan tingene sker. Bare de sker! Hvilket generelt er heldigt for os som forældre.

Så nu har vi denne dejlige lykkelige tandløse tøs:

Min tandløse tøs

Vores tandløse tøs

Jeg har lige fået min lille æske med mine mælketænder. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre med dem. Så nu har jeg taget disse billeder, så bliver det nok dem jeg gemmer – og ikke tænderne. Men rollingerne synes det var super sjovt at se, at jeg også have en hel samling fra tandfeen. Så fik fantasien lige et ekstra boost!

 

Har du prøvet at love dit barn magi, hvor det ikke lykkedes? Fik du reddet situationen?

Eller er du ikke til fantasi og magi? Hvis ikke, hvorfor?

Smid endelig en kommentar – så bliver jeg så glad!
Jeg glæder mig til at høre, om fantasien lever derude og i hvilke former!

Fantasifulde hilsner fra DoodleMor

P.S. Jeg skulle hilse fra Tandfeen, Julemanden og Påskeharen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.