Bagte æbler er en nem lækker dessert, som sætter prikken over i’et til din bålhygge.
De kan også være en skøn eftermiddagssnack sammen med snobrød.
Det skal du bruge:
- Æbler – antal efter deltagerantal
- Kanel
- Sukker eller brun farin
- Smeltet smør
- Ekstra – hvis du er til det: Revet marcipan og hakkede mandler
Sådan gør du:
Tag endelige børnene med i køkkenet, når du skal gøre æblerne klar.
- Skræl æblerne
- Halver dem
- Fjern kernehuset
- Pensl dem med det smeltede smør
- Bland kanel og sukker
- Vend æblerne i kanelsukkeret
- Læg evt marcipan og hakkede nødder i æblet, det hvor kernehuset var.
- Saml æblet og pak det grundigt ind i staniol
- Læg dem ind i gløderne
- Lad dem bage i ca. 10 min.
Vi elsker at lave mad over bål, så derfor har vi bygget en bålplads i vores have.
TIP: Hvis du ikke kan komme til at smelte smørret, så rør det sammen med sukkeret til en tyk masse og læg det i midten af æblet, så vil det smelte i varmen fra bålet. DoodleMor
Servering:
Når æblerne er færdige hældes de ud af deres foliepakke og ned i en lille skål eller dyb tallerken.
Du kan også bruge store melaninkopper eller andet, der kan tåle udendørsliv.
Vi bruger små skåle af bambus. (Købt i Søstrene Greene til 5 kr stykket)
Drysses hakkede nødder og evt. kanelsukker.
Server med creme fraiche eller flødeskum (helst fra spray, da det er nemmere at have med i naturen)
Velbekomme!
Lækkersultne hilsner fra DoodleMor
Comments 2
Øj øj øj, hvor lyder det altså bare alt for lækkert og faktisk også ret nemt 🙂
Jeg håber virkelig at jeg kommer til at sidde ved en bålplads dette efterår.
Det ville bare være så hyggeligt 😀
God dag til dag :*
Author
Kære Lise,
Jeg håber også meget for dig, at du når at nyde efteråret ved et bålsted. Det er et af mine yndlingssteder.
Bagte æbler er så nemt, og noget man næsten altid lige har ingredienserne til.
Kh. Lone / DoodleMor