Italienske julekager med mandler og marcipan

DoodleMor Blogindlæg, Højtider, Mit madværksted Leave a Comment

Du kender dem fra caféer og kaffebarer, de der virkelig lækre sprøde mandelkager, som bare står og tigger om at blive købt, men som er alt for dyre.

Måske har du spist dem i Italien, hvor du også kan købe dem til lidt mere fornuftige penge?

Cantuccini

Nu kan du bage dem selv!

Og jeg lover dig, at det er super nemt. Hvis du i forvejen har ting til at bage med, så er det måske kun marcipan, du skal købe?

Opskriften er ret enkel, og du kan også tage børnene med i køkkenet.

Opskriften har jeg skabt ud fra et gammelt dameblad kombineret med mine erfaringerne med at bage dem i mange år.
Nu fik jeg lyst til at skrive alle mine noter rent, så andre også kan få glæde af de lækre kager.

Kager

God fornøjelse med bagningen – og husk at tænde for noget hyggeligt julemusik i baggrunden.

Italienske julemandelkager med marcipan

Sprøde cantuccini med juletwist
Køkken Italiensk
Keyword Cantuccini, Julekager, Kager, Småkager
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 100 Stk

Ingredienser

  • 3 Æg
  • 3 Æggeblommer
  • 300 Gram Sukker
  • 450 Gram Mel
  • 1,5 Tsk Natron
  • 75 Gram Mandler
  • 75 Gram Pistacienødder (Eller flere mandler)
  • 125 Gram Marcipan
  • Æggehvide til pensling

Sådan gør du

Dejen

  • Pisk de tre æg og de tre æggeblommer med sukkeret til en luftig hvid masse.
  • Hak mandlerne groft og riv marcipanen
  • Vend forsigtigt mandler og marcipan i æggemassen.
  • Bland natron i melet. Si melet lidt af gangen i dejen og vend det rundt.
  • Når dejen er færdig er den lidt klistret. Men det skal den være.
  • Lav 6 portioner af dejen, som du ruller ud i 3 cm tykke ruller. Brug evt. lidt mel på hænderne og bageunderlaget.
  • Brug to bageplader. Læg tre ruller på hver plade. Tryk dem let flade. (Se foto)

Bagning

  • Bag pladerne én af gangen i 180 grader almindelig ovn i 20 min.
    Pensl først kagerne med æggehvide, lige inden du sætter dem i ovnen.
  • Tag kagerne ud og skær dem i 1,5 cm brede stykker på skrå.
  • Læg dem tilbage på pladen med den ene side op. Bag dem igen - nu ved 150 grader i 10 min.
  • Gentag med næste plade.
  • Afkøl kagerne på en rist. Så bliver de helt sprøde.

Her er rullerne trykket flade og klar til at blive penslet med æggehvide:

Rullerne er klar til bagning

Skær ud i skrå skiver
Lige når du har skåret dem i skrå skiver, ser de sådan her ud og er bløde: Kager inden sidste bagning

Når de har været i ovnen i 10 minutter ved 150 gr., ser de sådan her ud. De skal være en smule bløde på midten. Når de er kølet af, bliver de helt sprøde.

De færdige kager

De skal opbevares i en kagedåse eller en lufttæt bøtte. Smukke kagedåser er nemme at finde i genbrugsforretninger. De fleste af mine har haft tidligere ejere. Jeg har valgt de her sæt kagedåser til mine julekager denne gang.

Antikke kagedåser

Nyd dine kager med dem, du synes fortjener dem.

Et lille bonustip: Svigermødre er ret vilde med dem, så brug dem endelig som julehyggegave og få lidt point der 😉

Skriv endelig din kommentar eller spørgsmål herunder. Jeg vil elske at høre fra dig.

Julemøs fra DoodleMor / Lone

Møs fra Doodlemor

Få nyhedsbrevet og bliv inspireret til et kreativt nærværende familieliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.