Lykken er… Når planen virker!

DoodleMor Blogindlæg, Ferie, Livet som mor Leave a Comment

Panikken spredte sig dog med det samme, da vi var på vej ud af byen og Prinsessen opdagede, at vi havde glemt PLANEN! Hurtigt for f…..! Tænk dig om… Hvad ville en klog gøre? Yes…bestikkelse – det virker med sikkerhed! “Søde skat, hvis vi skal nå i godtebutikken og over til sommerhuset inden det bliver mørkt, så er vi altså nødt til at køre uden PLANEN”. …hulk hulk…lød det fra bagsædet…! Det virkede ikke….!

Men så skete det magiske… Gemalen var den kloge og sagde: ” Vi har jo taget et billede af den, så vi lægger den bare ind som baggrund på Ipad’en, så ved du også hele tiden, hvor den er!” Yes, jeg var reddet! Prinsessen åndede lettet op og hoppede hurtigt ud af bilen og fløj ind i godtebutikken (Der er “Bland-selv-slik-krig” på vores hovedgade, så prisen er nede i 4.95 kr.  for 100 gr. NICE).

Da der var tanket godt op med “køregodter” kunne turen mod Vestjylland begynde. 3 timer og 15 min. brægede vores GPS – hvis hun da bare kunne indregne 3 tissepauser, en tank-latte-pause og et ædestop på den gyldne måge, så havde 4 timer plus det løse nok været mere realistisk!

Mine forældres skønne sommerhus ligger i en gammel granplantage med 7 min. gang til Ringkøbing Fjord. Det er et vidunderligt sted, hvor pulsen kommer så langt ned, at man kan blive i tvivl om, hvorvidt kroppen overhovedet kan genstartes efter blot få dage der. Man sover så tungt, at drømmene står i kø og bliver ualmindeligt realistiske og alt for lange… Den slags sker aldrig i min egen seng, uanset hvor meget jeg sover. I Fjordhytten er der bare så meget ro, at det eneste man kan gøre, er at slappe af og gøre kun det man har lyst til. Det er en ubeskrivelig luksus, som vi nyder hver gang, vi er der. Jeg kan anbefale, at du finder dig sådan et sted – et sted hvor din puls nærmest går i minus.

“Ude midt i skoven udbrød Prinsessen; “Jeg elsker naturen!”

Den eneste ulempe ved beliggenheden i denne ferie var, at Prinsessen gerne ville i skoven og sparke til efterårsblade. Og der er bare ikke mange blade at sparke til, når 80 % af alle træerne er med nåle. Men vi fik da gået en lang tur hver dag og hun fik samlet de blade, vi skulle bruge til at lave ugler. Hun undlod dog ikke at kommentere manglen på “sparken til blade” og kastede en god bunke klamme våde blade fra hækken efter mig…

Noget at det vi altid gør i sommerhuset er at lave bål. Snobrød og grillede skumfiduser er obligatoriske! Denne gang lå der skumfiduser klar fra mormor, som havde fundet nogen, der var 4 gange normal størrelse. De var mega lækre, men temmelig svære at få til at passe imellem mariekiks i almindelig størrelse…så vi blev bare så klistrede, men hvor var det bare sjovt!

Vi fik også holdt den store bagedag og fik bagt pølsehorn (til legelandsfrokost), gulerodsbrud (til morgenmad) og cholokaldechok-cookies – bare når man fik lyst til én eller to eller tre i træk…guffe guffe guffe! Vi har også set tegnefilm og familiefilm og flydt i sofaerne, og jeg nød af se rollingerne rende rundt i nattøj til efter frokost….og ja, selvfølgelig gjorde jeg det også selv! Aaah..hvor skønt!

Her kan du så se planen realiseret i billeder fra vores ferie:

Så blev planen realiseret og aktiviteterne nydt i fulde drag!

Så blev planen realiseret og aktiviteterne nydt i fulde drag!

Hvis du har undret dig over tegningen for lørdag nr. 2 med den røde pølse i fængslet, så er det altså bare en 6 årigs tegning af et legeland. Jeg gav op på forhånd og sagde til Prinsessen, jeg kune ikke tegne et legeland. “Bare rolig mor, det kan jeg da sagtens”. Og her ser du så resultatet af, hvordan hun ser et legeland. Den røde pølse er en rutchebane, det sorte rundt om er beskyttelsesnettet og toiletrullen er en trampolin. Det er da vel ikke så svært at se, vel?

På den laaange køretur hjem i bilen besluttede Mindstemanden sig for, at han var for stor til at bruge sut. Da jeg rakte den til ham og sagde, at nu skulle han sove, sagde han; “Mig er en stor dreng nu, mig bruger ikke sut”. Så den ville han gerne lige sige farvel til, der midt på den fynske motorvej. Han gik da allernådigst med til at sende dem til Julemanden her til formiddag. Men legetøj i bytte for sutterne var åbenbart ikke nødvendigt, ved tilbuddet om dette var svaret bare: ” Mig har allerede en masse legetøj”. Så nu har han allerede sovet uden sutten i 4 dage! Sådan min STORE dreng!

Min store dreng

Min store dreng

Sutterne

Hej Hej Sutter!

Farvel sutter

Farvel sutter!

 

 

 

 

 

 

Vores ferie blev lige så dejlig og forudsigelig, som vi havde planlagt den. PLANEN giver mig ro i maven og rollingerne noget at forholde sig til, samt en lille smule tidsfornemmelse. Prinsessen har til sin store fornøjelse kontrolleret, at vi har nået det hele. Nu mangler vi kun én ting…Risengrøden! Rollingerne har glædet sig hele ugen til, at vi skal slutte ferien af med masser af risengrød med smørklat og kanel! Så det vil jeg nyde at lave sammen med dem i morgen aften.

Kunne du finde på at holde ferie efter en tegneserieplan? Eller giver det dig mere stress end mulighed for afslapning?

Skriv gerne en kommentar 🙂

KH DoodleMor

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.