Vil du udvide dine børns horisont, når det gælder mad, så er det her noget du skal opleve.
Når jeg selv er et kæmpe madøre og en madnørd (Foodie), så er det naturligt for mig at forsøge at give madglæden videre til mine børn.
Derfor tager jeg dem hvert år med på madmessen “Mad og Glæde”, som er arrangeret af Irma. Dette er ikke et reklameindlæg, men blot en varm anbefaling af et event, som vi elsker at deltage i hvert år.
Da messen kommer igen den 2.-3 marts 2019, tænkte jeg, at det var på sin plads at dele vores begejstring med dig, så du også kan komme afsted til en verden fyldt med madoplevelser.
Kok for en dag
Der er et særlig område for børnene, hvor de både kan lave wokmad og pizza. De kan også klæde sig ud og blive udfordret i at smage på særlige råvarer. De “tjekker ind”, får et forklæde på og får en medalje om halsen, hvor de kan krydse af, når de har deltaget i det hele.
Der er en super god stemning i området, men der er også generelt mega positiv stemning på messen omkring børnene. Som en af udstillerne sagde til mig et år “De er jo fremtidens forbrugere, så selvfølgelig elsker vi, at de er med”. Jeg har skrevet om messen før: Anmeldelse: Irmas Madmesse; Fri for snobberi!
I børneområdet er der også ofte nogle af rollingerne idoler til stede. Sidste år var det Micky Cheng fra Den Store Bagedyst, som nu laver børneprogrammer. Se om du kan spotte ham på et af billederne længere nede?
Ingen filter på følelser for mad
Så nu har de været med alle de fire år, hvor madmessen har været afholdt. Alle udstillerne elsker at se børn smage og nyde og til tider reagere kraftigt på smagende.
Mine børn har nemlig ikke noget filter, når det kommer til at kommentere på mad. Det er helt med vilje, da jeg gerne vil lære dem, at smagsløg fungerer forskelligt for alle mennesker.
Så messen er et frirum, hvor interessen for mad kan styrkes og raffineres, og jeg nyder at se deres udvikling år for år.
Så vi siger selvfølgelig aldrig “advr!” til mad, men de må gerne sige fra med en begrundelse og beskrivelse af, hvad det er, der gør, at de ikke kan lide det.
Når de bager pizza på madmessen, kan de kun vælge grøntsager, og det skaber nogle skønne lækre pizzaer, som er helt anderledes, end dem vi ellers spiser.
Krudtuglen spiste en hel frisk rød chili uden at fortrække en mine til stor underholdning for udstillerne.
Sjov på scenen
Der er underholdning på den store scene hele dagen. Mette Blomsterberg var på scenen og gav et fedt foredrag, imens hun bagte. Vi så også ejeren af Gasolin Grill lave burgers, og vi lærte verdens bedste burgertrick til saftige bøffer, som vi bruger, hver gang vi laver burgers selv.
Der er også workshops, som du kan deltage i. Der er både en masse, der er gratis, og der er nogle du skal tilmelde dig til og betale, når du køber billetter. Det har vi ikke valgt endnu, da der er rigeligt med gratis workshops for børn i salen.
Smag på verden
Ved alle stande kan du smage, dufte og røre ved produkter og råvarer. Mange steder kan du også købe lidt lækkert med hjem. Så medbring gerne en rygsæk til at bære lækkerierne hjem i. Du kan ikke undgå at købe noget med hjem. Der er simpelthen alt for mange gode sager til at lade være.
Vores børn har fået smag på rigtig mange ting, som vi måske ikke lige har til hverdag derhjemme. Så det her er muligheden for at prøve nyt og smage på verden sammen. Der er nemlig også altid noget, som vi voksne ikke har smagt.
Voksenbonus: Vinområdet
Der er også en hel etage med vin- og champagnesmagninger. Der kommer vi kun kort forbi, da det ikke er for børn. Men jeg kunne sagtens bruge et par timer deroppe, hvis jeg en dag tager derind uden rollingerne. Men vi har da lige været deroppe forbi, så mor her lige kunne få “en opstrammer” efter de mange timer i børnekøkkenet 😉
Jeg glæder mig allerede helt vildt til vi skal afsted 2. marts. Billetterne skal bare købes. De koster 125 kr. pr. voksen og børn under 12 er gratis i følge med voksne.
Ses vi til madnørderi og smovseri på højt plan?
Møs fra DoodleMor / Lone
P.S. Her kan du se, hvor gakket jeg bliver, når jeg får lov til at være nærmest omsvøbt i mad en hel dag: