Rejsen til Amerika #6: Alt det vi lærte

DoodleMor Bæredygtigt familieliv, Blogindlæg, Ferie Leave a Comment

“Tak Florida, du har været god ved mig”. Det er min indre stemme, der hvisker til mig.

Vi har haft den mest vidunderlige ferie, som har føltes som månedsvis væk fra alt det, vi kender.

Tre skønne ugers ferie er godt brugt, og vi er blevet en hel masse minder rigere, og en del kroner fattigere. Men det har været det hele værd!

Jeg kan skrive rigtig meget om den her ferieform, så der vil måske komme flere artikler. Men lige nu får du nogle af alle vores betragtninger af, hvad der virkede bedst, og hvad der kan gøres endnu bedre næste gang.

Hvis du ikke er helt klar til opsummeringen, så kan du læse flere artikler om ferien i Florida:

Just another lazy day in paradise

Transport

Vi havde lejet en mellemstor bil og fik udleveret en Ford Escape, som en lækker stor bil. vi spurgte efter opgradering i lufthavnen, men så havde han kun en bil, som næsten var dobbelt så stor, og den ville koste 3000 kr. mere. Vi havde i forvejen givet omkring 6000 kr. for at leje bilen, så vi synes, det var for meget. Vi klarede os også rigtig fint med den store Ford. Det var kun til sidst, at vi have lige rigeligt med baggage, og det kunne kun lige være der. Men bilen havde effektivt A/C, og der var rigeligt med kopholdere til alle vores kolde drikke, sæderne have god komfort, og kunne indstilles efter hver af os.

Der var indbygget navigation i bilen, som vi ofte brugte. Men vi brugte også vores Google Maps på telefonerne, som kunne sættes til og vises på skærmen i bilen.

Vi lejede også en lækker Mustang i 1 døgn, og det var super sjovt. Gemalen var som et lille barn, der havde fået det bedste stykke legetøj i hele verden.

Vi kørte til stranden på Sanibel Island i den, kørte rundt i en smuk nationalpark, cruisede på strandvejen ved Fort Meyers beach og var selvfølgelig igennem en drive-in for at hente milkshakes.

Fedt, at køre i Mustang

Overnatninger

Vi havde bestilt alle overnatninger hjemmefra. Når vi rejser med børnene, vil jeg gerne være sikker på, at vi kan bo sammen alle fire. Vi boede på hotel i halvdelen af ferien, og den anden halvdel havde vi huse. Det var klart fedest for os at bo i hus. Jeg troede, det ville være dejligt med hotel med morgenmad osv. Men det var faktisk mere en stressfaktor, at væggeuret skulle stilles, så vi var sikre på at nå morgenmaden. Når vi boede i hus kunne vi spise lige det, vi havde lyst til, og det var ret nemt.

Vi havde vores egen pool ved det hus, vi havde lejet i Fort Myers. Det var helt fantastisk, og vi nød det alle fire. Der blevet badet mange gange i løbet af en dag, og vi nød også en aftendukkert, hvor vi fik set på stjerner og talt om stjernebilleder. Det var hyggeligt at lave mad selv efter en shoppetur i deres kæmpe store indbydende supermarkeder.

På hotellerne skulle vi også sørge for at holde nogenlunde orden, da der kommer rengøring hver dag og reder senge mv. Og der var ikke meget plads på et hotelværelse, når man er fire mennesker med fire kufferter og adskillige rygsække og alt muligt andet grej.

Alt vores baggage

Når vi boede på hotel spiste vi ofte ude, men vi havde det også rigtig hyggeligt med at lege restaurant på hotelværelset. Krudtuglen ville meget gerne være tjener, og servere mad for os, og krævede til gengæld også lidt drikkepenge. Det var selvfølgelig også en del billigere, da vi hele tiden havde drikkevarer på køl (der er altid køleskab på værelset), som vi havde købt i supermarkedet.

Middag på hotelværelset

Ruten

Vi havde planlagt ruten hjemmefra ud fra tips fra andre, og en masse viden fra blogs. men det er først, når du selv har været der, at du ved, hvad der virker for din familie.

Næste gang skal vi have færre stop, så vi har flere dage samme sted. Vi havde imellem 2-5 overnatninger hvert sted, og vores erfaring er nu at 3 er minimum, og der skal faktisk helst være 4-5, så der er 3-4 hele dage til at opleve stedet.

Vi kunne godt have brugt flere dage på Key West. Der havde vi kun tre nætter, og der kunne vi godt have brugt et par dage mere. Fort Myers (Cape Coral) var et af vores yndlingssteder, og selvom vi havde 4 nætter, kunne vi godt have brugt endnu flere.

Vi kunne godt have sprunget Daytona Beach over. Vi havde kun en overnatninger der, og det er for lidt, hvis man også skal nå at opleve noget. Der var ikke noget racerløb, som vi kunne se, og rollingerne efterspurgte ikke at se racerbanen uden ræs. Vi fik dog spist den lækreste og mest autentiske mexicanske middag, jeg nogensinde har fået. Det var en stor madoplevelse.

Shopping

Vi havde 40 kg. ekstra baggage med hjem. Vi har alle fire fået rigtig meget nyt tøj og flere par sko.
Det handler om at finde de rigtige outletbutikker, og når man gør det, så er der mange penge at spare. Nogle af de steder, hvor vi gjorde de bedste køb, og sparede flest penge var her:

 • Levis Outlet i Orlando
 • Ross Dress for Less – Outlet butik med alle mulige kendte mærker (Vi fandt en i Dolphin Mall, men de ligger mange steder i USA)
 • Ralph Lauren – Outlet  – Den ligger i et kæmpe outlet ved Fort Lauderdale, der hedder Sawgrass Mills. Men det er ikke alle butikker i det outlet, som virker billige.
 • Sketchers Outlet
 • GAP Outlet (Her købte vi: 4 UV-bluser til Krudtuglen, 1 par herreshorts, 3 sweatshirts med hætte til børn, 1 par dame-jeansshorts, 1 par sandaler til børn = 1100 kr.)

Tag endelig ikke fejl af en “Factory store” og en “Outlet store”. Det er nemlig ikke nødvendigvis billigt i deres Factory stores, og der ligger typisk en outlet butik i nærheden. Brug Google Maps – det er et genialt værktøj.

Det er ingen sag at shoppe, når butikken sørger for popcorn, som man kan guffe, mens man prøver sko:

Gadgets

Vi købte en stor cooler til at have snacks og drikkevarer med på tur, og to lækre drikkedunke med termoeffekt, som vi brugte hele ferien. Dem fandt vi i Bed Bath and Beyond (Elsker den butik). De kan holde vandet koldt, selvom dunken står direkte i solen i flere timer, eller ligger i en virkelig varm bil. Så det kan virkelig anbefales, da det en almindelig flaske kildevand blev lunken, så snart du tog den ud af køledisken.

Det er også dyrt (3 dollars pr. falske) at købe vand på farten og i kiosker, men du kan købe 25 halvliters vand for 4 dollars i Wallmart. Dem fyldte vi så bare over vi vores egne dunke. Det er desværre de færreste steder, at der er filter på vandet. Så vandet i hanen smager ikke særlig godt.

De vildeste ferieminder

Vores tre uger har været så fyldt med oplevelser, at der er flere af dem, der slet ikke er sunket helt ind endnu.

Kæle-rokker i Seaworld

Men her er en liste over nogle af de ting, som har sat sig på hukommelsen:

 • En dag i en Mustang convertible
 • At fodre hajer
 • At se solen stå og gå ned
 • Temaparkerne
 • At svømme i sin helt egen pool og se på stjerner
 • At handle ind
 • At ligge i hængekøjen og kigge op på palmerne
 • At bade i varmt krystalklart havvand
 • Madoplevelser
 • Airboat i Everglades med alligator og vaskebjørne
 • At holde en babyalligator og røre ved rokker
 • At gå lange ture langs med stranden og finde konkylier og skaller
 • Rooftop poolparty med film på storskærm og udsigt over Miami

Leg i poolen

Palmer ved vores hotel i Key West

Ekstrem service og venlighed

Serviceniveauet er generelt ekstremt højt alle vegne. Der er smil og hjælpsomhed alle steder. Du kan få det lige, som du vil have det. Du skal bare bede pænt om det, så kan nærmest alt lade sig gøre. En skøn luksus, når man er på ferie.

Amerikanerne er virkelig søde og vil meget gerne snakke. Så hvis du vil, kan du nemt få talt med en masse spændende mennesker fra hele USA. Der var nemlig mange amerikanske turister. Vi mødte kun to danske familier, og overhørte nogle enkelte svenskere.

Hjemme igen

Nu er vi hjemme igen, og hverdagen er så småt i gang. Det tog lige nogle dage for os at vænne os til at sove hver for sig, når nu vi alle fire har sovet sammen næsten hele ferien.

Rollingerne har savnet vennerne, så der er godt gang i aftalerne, og jeg har savnet haven, så den hygger jeg med med. Gemalen har savnet sofaen, og han har ondt i halsen, så der kan jeg finde ham i selskab med Tour de France.

Hvis der er mere du vil vide om at rejse i Florida, så spørg endelig! Bare skriv en kommentar herunder, så svarer jeg dig 😉

Feriemøs fra DoodleMor / Lone – som savner Florida og palmerne

P.S. Nu ønsker jeg mig en palme i haven og en fryser, der kan lave isterninger. Men det er vel beskedent nok, når familien nu ikke vil flytte med mig til Florida?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.